Na de overload begin deze week nu de restantjes...
Vrachtwagen verliest lading bierkratten op N323: bier op de weg bij Echteld na ongeluk
Een lading bier is op de weg beland bij Echteld. De invoegstrook naar de A15 ligt daardoor bezaaid met kratjes, flesjes en liters Beiers bier (http://nos.nl/artikel/2120973-kratjes-flesjes-en-liters-bier-op-de-weg-bij-echteld-na-ongeluk.html). Een vrachtwagen van het Duitse biermerk Erdinger is vanmiddag een lading bierkratten verloren op de N323 bij Echteld. De weg lag enkele uren bezaaid met kapotte bierflesjes en kratten, dat meldt de Verkeersinformatiedienst op Twitter. Hoe de truck de bierkratten kon verliezen, is niet bekend (www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/neder-betuwe/vrachtwagen-verliest-lading-bierkratten-op-n323-1.6221894).
Het opruimen van de kapotgeslagen bierflesjes en kratten nam enkele uren in beslag. Verkeer op de N323 ondervond in beide richtingen hinder van het ongeluk. Ook het verkeer op de A15 liep even vast. Medewerkers van Rijkswaterstaat veegden met bezems de scherven bij elkaar. Er waren zo'n tien medewerkers bezig om de weg zo snel mogelijk op te ruimen (www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/neder-betuwe/vrachtwagen-verliest-lading-bierkratten-op-n323-1.6221894). Op SBS6 werd gesproken over pils, maar als ik het merk zie (Edinger) denk ik dat het eerder weizen was.
Big Business
Met het belang van Bavaria in De Molen en de overname van ’t IJ door Duvel Moortgat (de brouwerij die ook al twee Amerikaanse craftbeer brouwerijen overnam), hebben deze 2 brouwerijen betere distributiemogelijkheden. De overnemende partijen verbreden hun portfolio met wat we tegenwoordig ‘craftbeer’ noemen. Zeker in de VS kijken de grote brouwers met argusogen naar de kleine, onafhankelijke brouwers. Craftbeer is er big business.
Het belang van respectievelijk Bavaria in De Molen en van Duvel in ’t IJ toont aan dat de gevestigde orde de nieuwe generatie brouwers serieus neemt... Angst voor naoorlogse situaties, waarbij grote brouwers de kleine overnemen, de poorten sluiten en de speciaalbieren (dus) niet meer brouwen, om zich te focussen op pils, lijkt ongegrond, gezien de sterk veranderde voorkeuren van de consument. Bovendien heeft Bavaria geen meerderheidsbelang in De Molen. Wat ’t IJ betreft: die brouwerij spreekt van een ‘belang’, terwijl de directie van Moortgat in een Belgische krant sprak over ‘overname’.
Wat wel een gevaar is bij overnames, is rationalisatie. Focussen op de hardlopers, zal het advies van de grote brouwer zijn. En een kleiner portfolio betekent al verlies voor de liefhebber (http://hopsters.eu/wordt-craftbeer-big-business/).
Fake craftbeer
Toch, zo blijkt uit een artikel in de Miami Herald, moeten craftbeerbrouwers en – liefhebbers op hun hoede zijn. In de VS brengen grote brouwers bieren op de markt met ‘crafty’ namen. Nergens op het etiket wordt duidelijk dat het bier afkomstig is van een grote brouwerij. Consumentenbedrog dus... De grote bierbrouwers, hebben behoorlijk last van de nieuwe generatie brouwers en blijkens het artikel brengen ze bieren op de markt met etiketten die suggereren dat het bier afkomstig is van een ‘craft’ brouwerij. Vooral de wat minder goed onderlegde consument, trapt er snel in. Craftbeer is al big business, zeker in de VS. Dat heeft gevolgen voor de grote, op lagers en pilseners gerichte brouwerijen. Overnames zijn de korte weg om een graantje mee te pikken. Ook in Nederland zullen de grotere brouwerijen me belangstelling kijken naar succesvolle microbrouwerijen. Grote volumes maktaandeel gaan ze er echter niet mee winnen (http://hopsters.eu/wordt-craftbeer-big-business/).
Brouwersbier
Over Brouwersbier van AH is veel kritiek gekomen vanuit de 'beergeek'hoek, waarbij Fred Schiphorst (GeenPaniek) zich distantieert van de ad hominem aspecten in die discussie. Ik vond het bier een pils, niet al te bijzoner pils. Het schijnt dat de dryhopping het zo bijzonder maakt. Mij lijkt dat mij te vallen, aangezien het gaat om het moment van het toevoegen van hopextract. Het mooie aan Brouwersbier is wel dat het duidelijk is. Het is geen fake craft bier. Dat had AH eenvoudig kunnen doen met een label en door de afkomst/eigenaarschap geheim te houden. Zo bezien verdient AH lof.
'Top SABmiller legt fusieproces met AB Inbev stil'
De top van bierbrouwer SABMiller zou het werk aan de samenvoeging van het bedrijf met AB InBev volgens ingewijden hebben stilgelegd.
Het is eigenlijk de bedoeling dat SABMiller overgenomen wordt door zijn branchegenoot, maar over die deal lijkt nu onenigheid te zijn ontstaan, melden bronnen aan Dow Jones Newswires.
Diverse aandeelhouders van het aan de beurs in Londen genoteerde SABMiller, waaronder Aberdeen Asset Management, vinden de compensatie die AB Inbev dinsdag heeft geboden voor de recente waardedaling van het Britse pond te weinig (www.nu.nl/economie/4299186/top-sabmiller-legt-fusieproces-met-ab-inbev-stil.html).
Bij SABMiller zijn ze voorlopig gestopt met de voorbereidingen op de fusie met AB InBev. Die beslissing komt er nadat enkele aandeelhouders niet meer tevreden zijn met het overnamebod, omdat de waarde van de pond sterk is gedaald.
Verhoogd bod
Een aantal aandeelhouders vindt dat ze niet genoeg gecompenseerd zijn voor de val van de pond, ten gevolge van de Brexit. AB InBev verhoogde nochtans onlangs zijn bod met 1 pond per aandeel.
Voorlopig is het nog niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren, maar dat er een kink in de kabel zit, is duidelijk. De raad van bestuur van SABMiller bekijkt nu het laatste bod van AB InBev en het is afwachten wat hun beslissing zal zijn.
Enkele dagen geleden leek de deal bijna volledig rond, nadat de goedkeuring van de Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten was verkregen.
De raad blijkt nu echter bang te zijn dat een aantal aandeelhouders de fusie uiteindelijk niet zal goedkeuren. Tot het probleem is opgelost, heeft SABMiller besloten om al het contact met AB InBev, rond de voorbereiding van de fusie, stop te zetten.
Ook bij Molson Coors en Asahi zullen ze de ontwikkelingen opvolgen. Zij nemen immers delen van SABMiller over, maar die deals worden enkel afgerond als de fusie met AB InBev er ook effectief komt (www.retaildetail.nl/nl/news/food/sabmiller-zet-deal-met-ab-inbev-hold).
Ruzie bij de fusie, het zou een mooie titel voor een rap kunnen zijn maar is in elk geval al een feit inzake de versmelting van de twee grootste bierbrouwers ter wereld. Ingewijden melden dat de top van SABMiller het werk aan de fusie met AB InBev heeft stilgelegd. Aanleiding zou ondermeer de Brexit zijn. Daardoor is het Britse pond sterk in waarde gedaald, en diverse aandeelhouders vinden dat ze nu te weinig terugzien na de fusie.
Door enerzijds de daling van het Britse pond, na de Brexit, en de stijging van het aandeel AB InBev was het gecombineerde bod in aandelen en contanten fiks hoger komen te liggen dan het contante bod. Bij de aankondiging van de overname bedroeg het bod in contanten en aandelen omgerekend 41,85 pond. Verschillende aandeelhouders zouden het verhoogde bod nog altijd onvoldoende vinden en zijn hierover in conclaaf met SABMiller.
Grootaandeelhouders Altria en Bevco, die het gecombineerde bod accepteerden, steunen de overname en zijn samen goed voor 40,45 procent van de aandelen SABMiller. Het aandeel AB InBev sloot woensdag 2,3 procent lager op 113,10 euro. SABMiller daalde 0,7 procent naar 43,82 pond.(Bronnen: MT, Beursduivel.be) (www.marketingtribune.nl/food-en-retail/nieuws/2016/07/lamlegging-fusie-sabmiller-en-ab-inbev/index.xml)
Werknemers van SABMiller mogen per onmiddelijke ingang geen contact meer hebben met vertegenwoordigers van AB InBev.
De Britse bierbrouwer SABMiller heeft de uitvoering van de overnameplannen door AB InBev tijdelijk stopgezet. Dat meldt persbureau AP. Dat liet bestuursvoorzitter Alan Clark woensdag in een bericht aan werknemers weten. In het bericht van SABMiller-bestuursvoorzitter Clark wordt gesteld dat de fusieplannen tijdelijk worden “gepauzeerd”, omdat de directie zich eerst wil beraden op het nieuwe bod. Werknemers wordt gesommeerd “onmiddellijk” het contact met vertegenwoordigers van AB InBev te verbreken. Tot nader order zijn alle vergaderingen en gesprekken over de miljardenovername opgeschort.
Dinsdag verhoogde AB InBev het bod op SABMiller tot 79 miljard pond (omgerekend 94,3 miljard euro). Het nieuwe bod moest de sterke waardedaling van het pond compenseren, die de afgelopen weken na het Brexit-referendum heeft plaatsgevonden. Aandeelhouders van het activistische hedgefonds TCI eisten een nieuw bod omdat ze vonden dat zij niet gelijk werden behandeld. Zij krijgen volgens het nieuwe bod niet 44 maar 45 pond per aandeel (www.nrc.nl/nieuws/2016/07/27/sabmiller-pauzeert-uitvoering-overname-door-inbev-a1513617).
Grootste bierfusie ooit staat op springen door Brexit
Met de finish in zicht heeft SABMiller de overname door AB Inbev stilgelegd. Door de daling van het pond is het bod minder waard geworden (www.nrc.nl/nieuws/2016/07/28/grootste-bierfusie-ooit-staat-op-springen-door-brexit-3429668-a313476).
Dankzij groen licht van mededingingsautoriteiten in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika afgelopen week leek de samensmelting in de afrondende fase. Als de twee brouwers samengaan, ontstaat verreweg de grootste bierbrouwer ter wereld met een gecombineerde omzet van omgerekend zo’n 57 miljard dollar. Mocht de deal niet doorgaan, dan kan dat gevolgen hebben voor de verkoop van Grolsch. Het Nederlandse biermerk moet door SABMiller worden afgestoten om ervoor te zorgen dat de fusie door kan gaan (www.nrc.nl/nieuws/2016/07/27/sabmiller-pauzeert-uitvoering-overname-door-inbev-a1513617). Wie had gedacht dat Brexit invloed zou hebben op een overname van een van oorsprong Zuid-Afrikaans bedrijf door een van oorsprong Belgisch bedrijf? Over mondialisering gesproken...
Vrachtwagen verliest lading bierkratten op N323: bier op de weg bij Echteld na ongeluk
Een lading bier is op de weg beland bij Echteld. De invoegstrook naar de A15 ligt daardoor bezaaid met kratjes, flesjes en liters Beiers bier (http://nos.nl/artikel/2120973-kratjes-flesjes-en-liters-bier-op-de-weg-bij-echteld-na-ongeluk.html). Een vrachtwagen van het Duitse biermerk Erdinger is vanmiddag een lading bierkratten verloren op de N323 bij Echteld. De weg lag enkele uren bezaaid met kapotte bierflesjes en kratten, dat meldt de Verkeersinformatiedienst op Twitter. Hoe de truck de bierkratten kon verliezen, is niet bekend (www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/neder-betuwe/vrachtwagen-verliest-lading-bierkratten-op-n323-1.6221894).
Het opruimen van de kapotgeslagen bierflesjes en kratten nam enkele uren in beslag. Verkeer op de N323 ondervond in beide richtingen hinder van het ongeluk. Ook het verkeer op de A15 liep even vast. Medewerkers van Rijkswaterstaat veegden met bezems de scherven bij elkaar. Er waren zo'n tien medewerkers bezig om de weg zo snel mogelijk op te ruimen (www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/neder-betuwe/vrachtwagen-verliest-lading-bierkratten-op-n323-1.6221894). Op SBS6 werd gesproken over pils, maar als ik het merk zie (Edinger) denk ik dat het eerder weizen was.
Big Business
Met het belang van Bavaria in De Molen en de overname van ’t IJ door Duvel Moortgat (de brouwerij die ook al twee Amerikaanse craftbeer brouwerijen overnam), hebben deze 2 brouwerijen betere distributiemogelijkheden. De overnemende partijen verbreden hun portfolio met wat we tegenwoordig ‘craftbeer’ noemen. Zeker in de VS kijken de grote brouwers met argusogen naar de kleine, onafhankelijke brouwers. Craftbeer is er big business.
Het belang van respectievelijk Bavaria in De Molen en van Duvel in ’t IJ toont aan dat de gevestigde orde de nieuwe generatie brouwers serieus neemt... Angst voor naoorlogse situaties, waarbij grote brouwers de kleine overnemen, de poorten sluiten en de speciaalbieren (dus) niet meer brouwen, om zich te focussen op pils, lijkt ongegrond, gezien de sterk veranderde voorkeuren van de consument. Bovendien heeft Bavaria geen meerderheidsbelang in De Molen. Wat ’t IJ betreft: die brouwerij spreekt van een ‘belang’, terwijl de directie van Moortgat in een Belgische krant sprak over ‘overname’.
Wat wel een gevaar is bij overnames, is rationalisatie. Focussen op de hardlopers, zal het advies van de grote brouwer zijn. En een kleiner portfolio betekent al verlies voor de liefhebber (http://hopsters.eu/wordt-craftbeer-big-business/).
Fake craftbeer
Toch, zo blijkt uit een artikel in de Miami Herald, moeten craftbeerbrouwers en – liefhebbers op hun hoede zijn. In de VS brengen grote brouwers bieren op de markt met ‘crafty’ namen. Nergens op het etiket wordt duidelijk dat het bier afkomstig is van een grote brouwerij. Consumentenbedrog dus... De grote bierbrouwers, hebben behoorlijk last van de nieuwe generatie brouwers en blijkens het artikel brengen ze bieren op de markt met etiketten die suggereren dat het bier afkomstig is van een ‘craft’ brouwerij. Vooral de wat minder goed onderlegde consument, trapt er snel in. Craftbeer is al big business, zeker in de VS. Dat heeft gevolgen voor de grote, op lagers en pilseners gerichte brouwerijen. Overnames zijn de korte weg om een graantje mee te pikken. Ook in Nederland zullen de grotere brouwerijen me belangstelling kijken naar succesvolle microbrouwerijen. Grote volumes maktaandeel gaan ze er echter niet mee winnen (http://hopsters.eu/wordt-craftbeer-big-business/).
Brouwersbier
Over Brouwersbier van AH is veel kritiek gekomen vanuit de 'beergeek'hoek, waarbij Fred Schiphorst (GeenPaniek) zich distantieert van de ad hominem aspecten in die discussie. Ik vond het bier een pils, niet al te bijzoner pils. Het schijnt dat de dryhopping het zo bijzonder maakt. Mij lijkt dat mij te vallen, aangezien het gaat om het moment van het toevoegen van hopextract. Het mooie aan Brouwersbier is wel dat het duidelijk is. Het is geen fake craft bier. Dat had AH eenvoudig kunnen doen met een label en door de afkomst/eigenaarschap geheim te houden. Zo bezien verdient AH lof.
'Top SABmiller legt fusieproces met AB Inbev stil'
De top van bierbrouwer SABMiller zou het werk aan de samenvoeging van het bedrijf met AB InBev volgens ingewijden hebben stilgelegd.
Het is eigenlijk de bedoeling dat SABMiller overgenomen wordt door zijn branchegenoot, maar over die deal lijkt nu onenigheid te zijn ontstaan, melden bronnen aan Dow Jones Newswires.
Diverse aandeelhouders van het aan de beurs in Londen genoteerde SABMiller, waaronder Aberdeen Asset Management, vinden de compensatie die AB Inbev dinsdag heeft geboden voor de recente waardedaling van het Britse pond te weinig (www.nu.nl/economie/4299186/top-sabmiller-legt-fusieproces-met-ab-inbev-stil.html).
Bij SABMiller zijn ze voorlopig gestopt met de voorbereidingen op de fusie met AB InBev. Die beslissing komt er nadat enkele aandeelhouders niet meer tevreden zijn met het overnamebod, omdat de waarde van de pond sterk is gedaald.
Verhoogd bod
Een aantal aandeelhouders vindt dat ze niet genoeg gecompenseerd zijn voor de val van de pond, ten gevolge van de Brexit. AB InBev verhoogde nochtans onlangs zijn bod met 1 pond per aandeel.
Voorlopig is het nog niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren, maar dat er een kink in de kabel zit, is duidelijk. De raad van bestuur van SABMiller bekijkt nu het laatste bod van AB InBev en het is afwachten wat hun beslissing zal zijn.
Enkele dagen geleden leek de deal bijna volledig rond, nadat de goedkeuring van de Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten was verkregen.
De raad blijkt nu echter bang te zijn dat een aantal aandeelhouders de fusie uiteindelijk niet zal goedkeuren. Tot het probleem is opgelost, heeft SABMiller besloten om al het contact met AB InBev, rond de voorbereiding van de fusie, stop te zetten.
Ook bij Molson Coors en Asahi zullen ze de ontwikkelingen opvolgen. Zij nemen immers delen van SABMiller over, maar die deals worden enkel afgerond als de fusie met AB InBev er ook effectief komt (www.retaildetail.nl/nl/news/food/sabmiller-zet-deal-met-ab-inbev-hold).
Ruzie bij de fusie, het zou een mooie titel voor een rap kunnen zijn maar is in elk geval al een feit inzake de versmelting van de twee grootste bierbrouwers ter wereld. Ingewijden melden dat de top van SABMiller het werk aan de fusie met AB InBev heeft stilgelegd. Aanleiding zou ondermeer de Brexit zijn. Daardoor is het Britse pond sterk in waarde gedaald, en diverse aandeelhouders vinden dat ze nu te weinig terugzien na de fusie.
Door enerzijds de daling van het Britse pond, na de Brexit, en de stijging van het aandeel AB InBev was het gecombineerde bod in aandelen en contanten fiks hoger komen te liggen dan het contante bod. Bij de aankondiging van de overname bedroeg het bod in contanten en aandelen omgerekend 41,85 pond. Verschillende aandeelhouders zouden het verhoogde bod nog altijd onvoldoende vinden en zijn hierover in conclaaf met SABMiller.
Grootaandeelhouders Altria en Bevco, die het gecombineerde bod accepteerden, steunen de overname en zijn samen goed voor 40,45 procent van de aandelen SABMiller. Het aandeel AB InBev sloot woensdag 2,3 procent lager op 113,10 euro. SABMiller daalde 0,7 procent naar 43,82 pond.(Bronnen: MT, Beursduivel.be) (www.marketingtribune.nl/food-en-retail/nieuws/2016/07/lamlegging-fusie-sabmiller-en-ab-inbev/index.xml)
Werknemers van SABMiller mogen per onmiddelijke ingang geen contact meer hebben met vertegenwoordigers van AB InBev.
De Britse bierbrouwer SABMiller heeft de uitvoering van de overnameplannen door AB InBev tijdelijk stopgezet. Dat meldt persbureau AP. Dat liet bestuursvoorzitter Alan Clark woensdag in een bericht aan werknemers weten. In het bericht van SABMiller-bestuursvoorzitter Clark wordt gesteld dat de fusieplannen tijdelijk worden “gepauzeerd”, omdat de directie zich eerst wil beraden op het nieuwe bod. Werknemers wordt gesommeerd “onmiddellijk” het contact met vertegenwoordigers van AB InBev te verbreken. Tot nader order zijn alle vergaderingen en gesprekken over de miljardenovername opgeschort.
Dinsdag verhoogde AB InBev het bod op SABMiller tot 79 miljard pond (omgerekend 94,3 miljard euro). Het nieuwe bod moest de sterke waardedaling van het pond compenseren, die de afgelopen weken na het Brexit-referendum heeft plaatsgevonden. Aandeelhouders van het activistische hedgefonds TCI eisten een nieuw bod omdat ze vonden dat zij niet gelijk werden behandeld. Zij krijgen volgens het nieuwe bod niet 44 maar 45 pond per aandeel (www.nrc.nl/nieuws/2016/07/27/sabmiller-pauzeert-uitvoering-overname-door-inbev-a1513617).
Grootste bierfusie ooit staat op springen door Brexit
Met de finish in zicht heeft SABMiller de overname door AB Inbev stilgelegd. Door de daling van het pond is het bod minder waard geworden (www.nrc.nl/nieuws/2016/07/28/grootste-bierfusie-ooit-staat-op-springen-door-brexit-3429668-a313476).
Dankzij groen licht van mededingingsautoriteiten in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika afgelopen week leek de samensmelting in de afrondende fase. Als de twee brouwers samengaan, ontstaat verreweg de grootste bierbrouwer ter wereld met een gecombineerde omzet van omgerekend zo’n 57 miljard dollar. Mocht de deal niet doorgaan, dan kan dat gevolgen hebben voor de verkoop van Grolsch. Het Nederlandse biermerk moet door SABMiller worden afgestoten om ervoor te zorgen dat de fusie door kan gaan (www.nrc.nl/nieuws/2016/07/27/sabmiller-pauzeert-uitvoering-overname-door-inbev-a1513617). Wie had gedacht dat Brexit invloed zou hebben op een overname van een van oorsprong Zuid-Afrikaans bedrijf door een van oorsprong Belgisch bedrijf? Over mondialisering gesproken...