Quantcast
Channel: Rollende Bierton
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1692

Hart in Actie

$
0
0

Hart in Aktie is een Nederlands televisieprogramma van SBS 6 waarin mensen [worden geholpen] met problemen. Het kunnen grote problemen zijn, maar ook kleine problemen. Zo wordt er weleens een heel huis verbouwd, maar ook gewoon een dagje uit voor een persoon die het speciaal verdient vanwege een lastige periode.
Het programma is oorspronkelijk een spin-off van het SBS 6-programma Hart van Nederland, waarin regelmatig misstanden werden gesignaleerd. In Hart in Aktie werden deze problemen opgelost. Later kwam het programma volledig los te staan van Hart van Nederland.
Presentatie [was door:]
Wendy van Dijk (2000-2006)
Natasja Froger (2006-2010)
Leontine Borsato (2011-)
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Hart_in_Aktie)



Als ik echter google op Hart in Actie, dan vind ik:

Stichting Hart in Actie wil mensen met een chronische beperking of aandoening op basis van hun eigen behoeften en mogelijkheden stimuleren om te (blijven) sporten en bewegen. Dit doet zij samen met partners in de sport, zorg, onderwijs, revalidatie en overheid (www.hartinactie.nl/onzemissie.html).


Hart van Nederland is een Nederlands nieuws- en actualiteitenprogramma van SBS 6 en bestaat uit een vroege en een late editie. In de uitzendingen staat landelijk en regionaal nieuws centraal.
De eerste uitzending was op 29 augustus 1995, één dag na de start van SBS 6. Het programma is een initiatief van de voormalige SBS 6-directeuren Fons van Westerloo en Bart in 't Hout. Het programma onderscheidt zich van andere nieuwsprogramma's door het verslaan van regionaal en lokaal nieuws op de landelijke televisie en door het bevragen van de 'gewone' burger om zijn of haar mening.
Marck Feller en Jean Mentens van het productiebedrijf Cameo Media hadden al acht jaar voor de start het idee bedacht om een nieuwsprogramma met een regionaal karakter te gaan produceren, maar de 'traditionele televisie' zag hier geen heil in. Het programma is bij SBS 6 eigenlijk uit nood ontstaan, omdat er simpelweg geen budget was om een programma naar het model van RTL Nieuws of het NOS Journaal te maken. Cameo Media heeft het programma tot aan 2001 geproduceerd, waarna het bedrijf volledig werd ingelijfd bij de SBS Group ... Het succes van Hart van Nederland bleef niet onopgemerkt en kreeg concurrentie van programma's als 5 in het Land, NL Net en 4 in het Land. Deze programma's wisten echter niet op te boksen tegen het populairdere Hart van Nederland en verdwenen uiteindelijk van de buis. Ook de 'serieuze' media van toen proberen meer landelijk nieuws in de bulletins te brengen en de 'gewone burger' te interviewen.
....Piet Paulusma is landelijk doorgebroken nadat hij in 1996 weerman werd bij SBS6. Paulusma staat bekend om zijn 'volkse' manier van doen en de nog altijd populaire kreet 'oant moarn' (Fries voor tot morgen). Hij won driemaal de verkiezing "Weerman van het Jaar". Zijn weerpraatje is te zien aan het eind van de vroege editie en alle dagen na de late editie.(https://nl.wikipedia.org/wiki/Hart_van_Nederland).


Pieter of Pyt (Piet) Paulusma (Tzum, 15 december 1956) is een Nederlandse weerman.
Na de middelbare school begon Piet Paulusma zijn carrière op de afdeling calculatie bij de PTT, het huidige KPN Telecom. Hij heeft daar diverse opleidingen gevolgd zoals personeelswerk en is later terechtgekomen op een HBO-managementfunctie. Hij maakte zijn debuut op televisie als weerman in 1985 bij Omrop Fryslân. Paulusma voorspelde dagelijks het weer bij Omrop Fryslân en op de radio bij Radio Noord. Zijn eerste aanraking met de meteorologie ontleent hij aan een cursus van de Teleac en het bestuderen van natuurverschijnselen. Daarnaast heeft Paulusma veel zelfstudie gedaan en zeven jaar lang begeleiding op wetenschappelijk niveau gehad.
Sinds september 1996 verschijnt Paulusma ook bij de landelijke zender SBS 6. Onder de titel Piets weerbericht worden iedere dag vanaf een wisselende buitenlocatie in Nederland weersvoorspellingen gemaakt over het weer in Nederland. Oorspronkelijk startte dit programma als onderdeel van het SBS 6-nieuws- en actualiteitenprogramma Hart van Nederland, maar het kreeg vanwege de grote populariteit van presentator Paulusma in 2003 een eigen vermelding als separaat programma. Dit programma duurt ongeveer 4 minuten en wordt direct na de late editie van Hart van Nederland uitgezonden. De vroege editie van Hart van Nederland wordt afgesloten met een kort weerbericht van Paulusma.
De Elfstedentocht van 1997 betekende de doorbraak van Piet Paulusma. Een opvallend detail is de Friestalige afsluiting van zijn weerpraatje met de woorden Oant moarn ('tot morgen'). Paulusma woont in Harlingen en werd in 1999, 2000 en 2006 verkozen tot de populairste weerman van het jaar. In de zomer ontvangt hij vaak drie tot zeshonderd uitnodigingen per dag om zijn weerbericht ergens te komen presenteren (https://nl.wikipedia.org/wiki/Piet_Paulusma).

Piet Paulusma te gretig met Bavaria
Bavaria prijst zichzelf te enthousiast aan. En dat mag niet van de Reclame Code Commissie want het gaat hier om een drankje met alcohol: bier.....Piet Paulusma in een tv-spotje "op een onstuimige manier" een grote hoeveelheid bier in z'n winkelwagentje propt. Hij wilde zo graag omdat het de volgende dag mooi weer zou worden. En dat is te weinig terughoudend, oordeelt de commissie (www.nu.nl/achterklap/230972/piet-paulusma-te-gretig-met-bavaria.html).

Met bierflessen komt meteorologische kennis ook van pas:




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1692