Jan Linders Supermarkten is een regionale supermarktketen. Het bedrijf werd in 1963 opgericht door Jan Linders. Het servicekantoor en distributiecentrum zijn beide gevestigd op het industrieterrein ‘De Flammert’ in Nieuw Bergen, Noord-Limburg. De keten is aangesloten bij inkooporganisatie Superunie (https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Linders_Supermarkten).
Jan Linders is sinds jaar en dag de dominante Limburgse supermarktketen. Het bedrijf heeft naast Limburg vestigingspunten in Midden en Oost-Brabant en in Zuid-Gelderland (www.distrifood.nl/formules/jan-linders).
Vandaag is het alweer 86 jaar geleden dat de stichter werd geboren....
Johannes Jacobus (Jan) Linders (Gennep, 19 februari 1930 - Boxmeer, 6 augustus 2004) was een Nederlands zakenman, en de grondlegger van de gelijknamige supermarktketen. Jarenlang was hij wethouder in Gennep.
Jan Linders, getrouwd met Cato Ponjee, begon net na de Tweede Wereldoorlog als melkboer in de omgeving van Gennep. Met een kar en een pony ging Linders huis-aan-huis. In 1958 opende hij de zelfbedieningszaak Klimop in Gennep. Toen in 1961 20 kilometer verderop in het naburige Nijmegen de supermarkt Dirk van den Broek werd geopend, nam Linders de gok en opende op 18 december 1963 in Gennep ook een supermarkt van ruim 300 vierkante meter.
Supermarkten hadden te maken met een aantal beperkingen, omdat beroepen als slager en bakker beschermd waren. Door half-afgescheiden ruimtes te maken waar de deuren waren weggelaten kon de beperking omzeild worden en zodoende vlees en brood toch verkocht worden.
De winkel werd een succes. In 1972 opende Linders, na zijn aftreden als wethouder, een tweede filiaal in Venray. In 1974 volgden Venlo en Grubbenvorst. 'Jan Linders' groeide uit tot een keten van supermarkten in het zuidoosten van Nederland. In 2015 telt Jan Linders Supermarkten 58 supermarkten (https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Linders).
Jan Linders begon in 1954 als zelfstandig melkventer in de omgeving van Gennep. Toen wonende in Ottersum, met woonhuis annex zuivelwinkeltje, ging Linders met kar en pony huis-aan-huis. In 1958 verhuisde het gezin naar Gennep in de Steendalerstraat, waar de bedieningswinkel ‘Klimop’ in levensmiddelen werd geopend. Van hieruit werd ook de melkwijk bediend.
Toen Dirk van den Broek de eerste supermarkt in Nederland opende en even later ook Jac Hermans met een vergelijkbare winkel begon, werd Jan Linders geïnspireerd. In 1963 nam Jan Linders uiteindelijk ook de gok. Hij deed zijn melkwijk van de hand en wijdde zich aan de opening van een supermarkt van ruim 300 vierkant meter in een voormalig smederij annex machinefabriekje aan de Zandstraat in Gennep. De eerste (zelfbedienings)supermarkt in de regio, genaamd J-Markt Klimop, was geboren...In 2013 bestond de supermarktketen vijftig jaar. Op 15 mei 2013 werd er een nieuwe supermarkt aan het Jan Lindersplein in Gennep geopend. Deze locatie ligt dichtbij de plek waar Jan Linders zijn allereerste supermarkt opende(https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Linders_Supermarkten).
Volgens het magazine van Jan Linders origineel genaamd: 'Boodschappen" (nummer 10, oktober 2015) is Jan Linders volgens GFK de Beste Speciaalbier supermarkt 2015.
GFK is een of andere organisatie die consumentendata verzamelt:
Tegenwoordig is zo veel consumenteninformatie beschikbaar dat het moeilijk kan zijn de belangrijkste boodschap eruit te halen. Bij GfK zetten wij big data om in smart data en wij leveren op deze wijze een unieke combinatie van consumenten, retail en media inzichten. De combinatie van onze vooraanstaande technologieën en de expertise van onze 13.000 professionals wereldwijd, zorgt ervoor dat bedrijfsresultaten kunnen worden verbeterd. Hierdoor kunnen onze klanten de beste strategieën creëren, toegesneden op de behoefte van de consumenten (www.gfk.com/nl/about-us/working-with-gfk/Paginas/default.aspx).
GfK biedt betrouwbare markt- en consumenteninformatie waardoor klanten betere beslissingen kunnen nemen. Meer dan 13.000 marktonderzoek-experts combineren hun passie met de 80 jarige onderzoekservaring van GfK. Hierdoor is GfK in staat om wereldwijde inzichten te koppelen aan lokale marktinformatie uit meer dan 100 landen. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën, zet GfK big data om in smart data. Hierdoor kunnen onze klanten hun concurrentievoordeel verbeteren en krijgen zij meer inzicht in de keuzes en ervaringen van hun consumenten.
GfK levert een unieke combinatie van consumenten, retail en media data. Wij gebruiken innovatieve technologieën om verbanden tussen deze gegevens te kunnen leggen en om real-time analyses om te zetten naar relevante informatie voor het besluitvormingsproces. Dit betekent dat we big data omzetten in smart data waardoor onze klanten hun concurrentievoordeel kunnen verbeteren.
Onze activiteiten zijn ondergebracht in twee sectoren: Consumer Choices en Consumer Experiences. Beide sectoren werken over de hele wereld nauw samen als ‘One GfK ‘.
Consumer Choices onderzoekt welke keuzes consumenten maken: wat kopen ze, wanneer en via welke kanalen? Wij verzamelen continu feitelijk verkopen van producten en diensten die zowel online als offline worden aangeboden via de detailhandel, internet websites en overige kanalen. ‘Retail & Technology’ en de TV, radio, internet en print bereiksonderzoeken van onze Media sector vallen binnen Consumer Choices.
Consumer Experiences concentreert zich op houding, perceptie en gedrag. Aan de hand van diverse methodieken, beantwoorden we vragen over het ‘wie’, ‘wat’, ‘waarom’ en ‘hoe’ van het consumenten koopproces. Custom Research en de ad hoc mediaonderzoeken maken onderdeel uit van de sector Consumer Experiences (www.gfk.com/nl/about-us/our-organisational-structure/Paginas/default.aspx).
De GfK Group (Gesellschaft für Konsumforschung) is het grootste Duitse marktonderzoeksinstituut en een van de vier grootste marktonderzoeksorganisaties in de wereld. De andere grote spelers zijn Ipsos, The Nielsen Company en Kantar Group (moederbedrijf van TNS NIPO). GfK werd opgericht in 1934 door een groep hoogleraren, onder wie de latere Duitse minister en bondskanselier Ludwig Erhard.
De organisatie richt zich internationaal op drie gebieden: Custom Research, Retail and Technology en Media. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Duitse stad Neurenberg. GfK is een Europese vennootschap en handelt op de Frankfurter Wertpapierbörse en heeft een notering op de SDAX. Internationaal gebruikt GfK de leus: Growth from Knowledge. De organisatie bestaat uit meer dan 13.000 medewerkers en opereert in ruim 100 landen. In Nederland zijn er vestigingen in Amstelveen, Dongen en Hilversum. GfK Dutch Charts stelt in Nederland een aantal hitlijsten in de muziekbranche samen (https://nl.wikipedia.org/wiki/GfK).
1934 – Professor Wilhelm Vershofen richt in Neurenberg het wetenschappelijk instituut “Gesellschaft für Konsumforschung”op. Het was de geboorte van institutioneel marktonderzoek in Duitsland.
1960 – Onder auspiciën van de nonprofit organisatie GfK Verein, zetten we de eerste stappen om internationaal uit te breiden
1984 – Onze commerciële activiteiten worden overgenomen door gfK GmbH
...
2005 – We verwerven NOP World, waaronder 47 bedrijven en meer dan 1.500 werknemers vallen. We worden een van de top 5 grootste en meest succesvolle marktonderzoeksbedrijven in de wereld.
In Nederland zijn er drie vestigingen van de GfK Group. In Dongen is Panel Services gevestigd, GfK Intomart is in Hilversum gevestigd en Retail & Technology heeft haar vestiging in Amstelveen.
In totaal werken bij GfK in Nederland ca. 600 werknemers (www.gfk.com/nl/about-us/company-history/Paginas/default.aspx). Panel.GfKIntomart is de webomgeving voor deelnemers aan online onderzoek van GfK.
..
Wat is GfK?
Wij zijn een fullservice marktonderzoeksbureau. Dat betekent dat wij onderzoeken van A-Z zelf uitvoeren. Wij denken mee met onze opdrachtgevers over de opzet van een onderzoek, voeren dit uit en rapporteren de resultaten, al dan niet voorzien van advies. Kijk op www.gfk.com/nl voor meer (https://panel.gfkintomart.nl/home.html).
Het aanbod van Jan Linders op het gebied van bier is inderdaad uitgebreid, maar echte opvallende bieren vond ik er niet tussen.
Jan Linders gaat als enige supermarktketen in Nederland het zeer gelimiteerde HJA15/1 Ongekend van Hertog Jan verkopen.....Het speciaalbier is de eerste in een serie van drie gelimiteerde bieren die de Limburgse brouwer dit jaar op de markt brengt. De letters HJA staan voor Hertog Jan Arcen, 15 staat voor het jaar 2015 en de 1 is voor het feit dat dit het eerste ‘Ongekend-bier’ is in een serie van drie. HJA15/1 is een amber tarwebier met een lichte geroosterde smaak van donkere mout.
...Behalve de zeer gelimiteerde oplage valt ook de verpakking op. Het bier zit in een stenen kruik, 0,5 liter, zonder label aan de buitenkant. Er wordt een zwart envelopje bij ieder flesje geleverd en het is de bedoeling dat deze na het proeven wordt geopend. Het bijbehorende briefje geeft aan wat voor bier het is, vertelt meer over de smaak, de gebruikte ingrediënten en waarom het bijzonder is. De adviesprijs van het bier is €14,99 (inclusief glas) (www.distrifood.nl/fabrikanten/nieuws/
2015/9/hertog-jan-exclusief-voor-jan-linders-10192457).
De reclame in oktober is uiteraard over bockbier, maar als ik kijk zie ik enkel de bockbieren van de Nederlandse Brouwers (Alfa, Amstel, Bavaria (en La Trappe), Brand, Heineken, Texels, maar ook Barbar, Palm Dobbel en Weihenstephan Vitus. Toch geven ze aan dat hun aanbod bestat uit meer dan 100 soorten bock- en speciaalbieren. Hmm, ik ben niet overtuigd. Ook die HJA15/1 is dan wel bijzonder, maar zie ik meer als een reclame van Hertog Jan, en waarom zou je pas na het drinken de envelop openen om te lezen wat je drinkt? Om IBU, EBC en ingrediënten te achterhalen?
Het blad staat ook niet echt vol met speciaalbier. Het begint met appels en rundvlees. Vervolgens een grote reclame van Bavaria met bokbier en 8.6. Bij 8.6 staat er dat het nieuw is, terwijl het bier toch al enige tijd bestaat. Volgens mij bedoelen ze dat het bier nu verkrijgbaar is in fles. Vervolgens nog wat meer reclame. Daarna weer wat kleine berichtjes zoals pizza en wijn, pesto, hippe soep en dergelijke. Naast walnoten en pompoenen wordt in verband met de herfst ook verwezen naar 'herfstbier'. Hiermee bedoelen ze de bockbieren. Er wordt verwezen naar het brouwseizoen vroeger, dat liep van oktober tot maart. Ze geven aan dat als de avonden langer worden en het buiten naar de herfst gaat ruiken, zou men zin krijgen in donker bier met karamelachtige smaak. Ik heb dat zelf niet zo meegemaakt.
Vervolgens wat reclame en daarna recepten over pompoen, en daarna nog tal van andere recepten zoals kip, stoofvlees, gegrilde groenten, noten, paddestoelen en dergelijke.
Tussen de recepten vind ik nog en reclame van Brand bockbier 'deze herfstbock dankt zijn robuuste smaak aan de dubbele rijping en de blend van gebrande moutsoorten'. Daarna vind ik tussen de reclames en advertenties ontdek ik nog een reclame van Hertog Jan Bockbier. Net zoals bij Brand wordt in witte letters op zwarte achtergrond. De tekst van Hertog Jan Bockbier is: Bockbier ieder jaar uniek. Een ding weet ik zeker, het is de smaak van de herfst, volmondig, donker met een vleugje karamel. Proost, laat die herfst maar komen.
Euh, ik bedoel lente en lentebock...
Jan Linders is sinds jaar en dag de dominante Limburgse supermarktketen. Het bedrijf heeft naast Limburg vestigingspunten in Midden en Oost-Brabant en in Zuid-Gelderland (www.distrifood.nl/formules/jan-linders).
Vandaag is het alweer 86 jaar geleden dat de stichter werd geboren....
Johannes Jacobus (Jan) Linders (Gennep, 19 februari 1930 - Boxmeer, 6 augustus 2004) was een Nederlands zakenman, en de grondlegger van de gelijknamige supermarktketen. Jarenlang was hij wethouder in Gennep.
Jan Linders, getrouwd met Cato Ponjee, begon net na de Tweede Wereldoorlog als melkboer in de omgeving van Gennep. Met een kar en een pony ging Linders huis-aan-huis. In 1958 opende hij de zelfbedieningszaak Klimop in Gennep. Toen in 1961 20 kilometer verderop in het naburige Nijmegen de supermarkt Dirk van den Broek werd geopend, nam Linders de gok en opende op 18 december 1963 in Gennep ook een supermarkt van ruim 300 vierkante meter.
Supermarkten hadden te maken met een aantal beperkingen, omdat beroepen als slager en bakker beschermd waren. Door half-afgescheiden ruimtes te maken waar de deuren waren weggelaten kon de beperking omzeild worden en zodoende vlees en brood toch verkocht worden.
De winkel werd een succes. In 1972 opende Linders, na zijn aftreden als wethouder, een tweede filiaal in Venray. In 1974 volgden Venlo en Grubbenvorst. 'Jan Linders' groeide uit tot een keten van supermarkten in het zuidoosten van Nederland. In 2015 telt Jan Linders Supermarkten 58 supermarkten (https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Linders).
Jan Linders begon in 1954 als zelfstandig melkventer in de omgeving van Gennep. Toen wonende in Ottersum, met woonhuis annex zuivelwinkeltje, ging Linders met kar en pony huis-aan-huis. In 1958 verhuisde het gezin naar Gennep in de Steendalerstraat, waar de bedieningswinkel ‘Klimop’ in levensmiddelen werd geopend. Van hieruit werd ook de melkwijk bediend.
Toen Dirk van den Broek de eerste supermarkt in Nederland opende en even later ook Jac Hermans met een vergelijkbare winkel begon, werd Jan Linders geïnspireerd. In 1963 nam Jan Linders uiteindelijk ook de gok. Hij deed zijn melkwijk van de hand en wijdde zich aan de opening van een supermarkt van ruim 300 vierkant meter in een voormalig smederij annex machinefabriekje aan de Zandstraat in Gennep. De eerste (zelfbedienings)supermarkt in de regio, genaamd J-Markt Klimop, was geboren...In 2013 bestond de supermarktketen vijftig jaar. Op 15 mei 2013 werd er een nieuwe supermarkt aan het Jan Lindersplein in Gennep geopend. Deze locatie ligt dichtbij de plek waar Jan Linders zijn allereerste supermarkt opende(https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Linders_Supermarkten).
Volgens het magazine van Jan Linders origineel genaamd: 'Boodschappen" (nummer 10, oktober 2015) is Jan Linders volgens GFK de Beste Speciaalbier supermarkt 2015.
GFK is een of andere organisatie die consumentendata verzamelt:
Tegenwoordig is zo veel consumenteninformatie beschikbaar dat het moeilijk kan zijn de belangrijkste boodschap eruit te halen. Bij GfK zetten wij big data om in smart data en wij leveren op deze wijze een unieke combinatie van consumenten, retail en media inzichten. De combinatie van onze vooraanstaande technologieën en de expertise van onze 13.000 professionals wereldwijd, zorgt ervoor dat bedrijfsresultaten kunnen worden verbeterd. Hierdoor kunnen onze klanten de beste strategieën creëren, toegesneden op de behoefte van de consumenten (www.gfk.com/nl/about-us/working-with-gfk/Paginas/default.aspx).
GfK biedt betrouwbare markt- en consumenteninformatie waardoor klanten betere beslissingen kunnen nemen. Meer dan 13.000 marktonderzoek-experts combineren hun passie met de 80 jarige onderzoekservaring van GfK. Hierdoor is GfK in staat om wereldwijde inzichten te koppelen aan lokale marktinformatie uit meer dan 100 landen. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën, zet GfK big data om in smart data. Hierdoor kunnen onze klanten hun concurrentievoordeel verbeteren en krijgen zij meer inzicht in de keuzes en ervaringen van hun consumenten.
GfK levert een unieke combinatie van consumenten, retail en media data. Wij gebruiken innovatieve technologieën om verbanden tussen deze gegevens te kunnen leggen en om real-time analyses om te zetten naar relevante informatie voor het besluitvormingsproces. Dit betekent dat we big data omzetten in smart data waardoor onze klanten hun concurrentievoordeel kunnen verbeteren.
Onze activiteiten zijn ondergebracht in twee sectoren: Consumer Choices en Consumer Experiences. Beide sectoren werken over de hele wereld nauw samen als ‘One GfK ‘.
Consumer Choices onderzoekt welke keuzes consumenten maken: wat kopen ze, wanneer en via welke kanalen? Wij verzamelen continu feitelijk verkopen van producten en diensten die zowel online als offline worden aangeboden via de detailhandel, internet websites en overige kanalen. ‘Retail & Technology’ en de TV, radio, internet en print bereiksonderzoeken van onze Media sector vallen binnen Consumer Choices.
Consumer Experiences concentreert zich op houding, perceptie en gedrag. Aan de hand van diverse methodieken, beantwoorden we vragen over het ‘wie’, ‘wat’, ‘waarom’ en ‘hoe’ van het consumenten koopproces. Custom Research en de ad hoc mediaonderzoeken maken onderdeel uit van de sector Consumer Experiences (www.gfk.com/nl/about-us/our-organisational-structure/Paginas/default.aspx).
De GfK Group (Gesellschaft für Konsumforschung) is het grootste Duitse marktonderzoeksinstituut en een van de vier grootste marktonderzoeksorganisaties in de wereld. De andere grote spelers zijn Ipsos, The Nielsen Company en Kantar Group (moederbedrijf van TNS NIPO). GfK werd opgericht in 1934 door een groep hoogleraren, onder wie de latere Duitse minister en bondskanselier Ludwig Erhard.
De organisatie richt zich internationaal op drie gebieden: Custom Research, Retail and Technology en Media. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Duitse stad Neurenberg. GfK is een Europese vennootschap en handelt op de Frankfurter Wertpapierbörse en heeft een notering op de SDAX. Internationaal gebruikt GfK de leus: Growth from Knowledge. De organisatie bestaat uit meer dan 13.000 medewerkers en opereert in ruim 100 landen. In Nederland zijn er vestigingen in Amstelveen, Dongen en Hilversum. GfK Dutch Charts stelt in Nederland een aantal hitlijsten in de muziekbranche samen (https://nl.wikipedia.org/wiki/GfK).
1934 – Professor Wilhelm Vershofen richt in Neurenberg het wetenschappelijk instituut “Gesellschaft für Konsumforschung”op. Het was de geboorte van institutioneel marktonderzoek in Duitsland.
1960 – Onder auspiciën van de nonprofit organisatie GfK Verein, zetten we de eerste stappen om internationaal uit te breiden
1984 – Onze commerciële activiteiten worden overgenomen door gfK GmbH
...
2005 – We verwerven NOP World, waaronder 47 bedrijven en meer dan 1.500 werknemers vallen. We worden een van de top 5 grootste en meest succesvolle marktonderzoeksbedrijven in de wereld.
In Nederland zijn er drie vestigingen van de GfK Group. In Dongen is Panel Services gevestigd, GfK Intomart is in Hilversum gevestigd en Retail & Technology heeft haar vestiging in Amstelveen.
In totaal werken bij GfK in Nederland ca. 600 werknemers (www.gfk.com/nl/about-us/company-history/Paginas/default.aspx). Panel.GfKIntomart is de webomgeving voor deelnemers aan online onderzoek van GfK.
..
Wat is GfK?
Wij zijn een fullservice marktonderzoeksbureau. Dat betekent dat wij onderzoeken van A-Z zelf uitvoeren. Wij denken mee met onze opdrachtgevers over de opzet van een onderzoek, voeren dit uit en rapporteren de resultaten, al dan niet voorzien van advies. Kijk op www.gfk.com/nl voor meer (https://panel.gfkintomart.nl/home.html).
Het aanbod van Jan Linders op het gebied van bier is inderdaad uitgebreid, maar echte opvallende bieren vond ik er niet tussen.
Jan Linders gaat als enige supermarktketen in Nederland het zeer gelimiteerde HJA15/1 Ongekend van Hertog Jan verkopen.....Het speciaalbier is de eerste in een serie van drie gelimiteerde bieren die de Limburgse brouwer dit jaar op de markt brengt. De letters HJA staan voor Hertog Jan Arcen, 15 staat voor het jaar 2015 en de 1 is voor het feit dat dit het eerste ‘Ongekend-bier’ is in een serie van drie. HJA15/1 is een amber tarwebier met een lichte geroosterde smaak van donkere mout.
...Behalve de zeer gelimiteerde oplage valt ook de verpakking op. Het bier zit in een stenen kruik, 0,5 liter, zonder label aan de buitenkant. Er wordt een zwart envelopje bij ieder flesje geleverd en het is de bedoeling dat deze na het proeven wordt geopend. Het bijbehorende briefje geeft aan wat voor bier het is, vertelt meer over de smaak, de gebruikte ingrediënten en waarom het bijzonder is. De adviesprijs van het bier is €14,99 (inclusief glas) (www.distrifood.nl/fabrikanten/nieuws/
2015/9/hertog-jan-exclusief-voor-jan-linders-10192457).
De reclame in oktober is uiteraard over bockbier, maar als ik kijk zie ik enkel de bockbieren van de Nederlandse Brouwers (Alfa, Amstel, Bavaria (en La Trappe), Brand, Heineken, Texels, maar ook Barbar, Palm Dobbel en Weihenstephan Vitus. Toch geven ze aan dat hun aanbod bestat uit meer dan 100 soorten bock- en speciaalbieren. Hmm, ik ben niet overtuigd. Ook die HJA15/1 is dan wel bijzonder, maar zie ik meer als een reclame van Hertog Jan, en waarom zou je pas na het drinken de envelop openen om te lezen wat je drinkt? Om IBU, EBC en ingrediënten te achterhalen?
Het blad staat ook niet echt vol met speciaalbier. Het begint met appels en rundvlees. Vervolgens een grote reclame van Bavaria met bokbier en 8.6. Bij 8.6 staat er dat het nieuw is, terwijl het bier toch al enige tijd bestaat. Volgens mij bedoelen ze dat het bier nu verkrijgbaar is in fles. Vervolgens nog wat meer reclame. Daarna weer wat kleine berichtjes zoals pizza en wijn, pesto, hippe soep en dergelijke. Naast walnoten en pompoenen wordt in verband met de herfst ook verwezen naar 'herfstbier'. Hiermee bedoelen ze de bockbieren. Er wordt verwezen naar het brouwseizoen vroeger, dat liep van oktober tot maart. Ze geven aan dat als de avonden langer worden en het buiten naar de herfst gaat ruiken, zou men zin krijgen in donker bier met karamelachtige smaak. Ik heb dat zelf niet zo meegemaakt.
Vervolgens wat reclame en daarna recepten over pompoen, en daarna nog tal van andere recepten zoals kip, stoofvlees, gegrilde groenten, noten, paddestoelen en dergelijke.
Tussen de recepten vind ik nog en reclame van Brand bockbier 'deze herfstbock dankt zijn robuuste smaak aan de dubbele rijping en de blend van gebrande moutsoorten'. Daarna vind ik tussen de reclames en advertenties ontdek ik nog een reclame van Hertog Jan Bockbier. Net zoals bij Brand wordt in witte letters op zwarte achtergrond. De tekst van Hertog Jan Bockbier is: Bockbier ieder jaar uniek. Een ding weet ik zeker, het is de smaak van de herfst, volmondig, donker met een vleugje karamel. Proost, laat die herfst maar komen.
Euh, ik bedoel lente en lentebock...