Naast de Allerhande van AH vond ik de Hallo van JUMBO. Die ook maar eens doorbladeren...
Na reclame voor suikerwater en chocolade-fudge, komt een overzicht van een moederdagontbijt op bed. Vervolgens nog wat reclame en moederdag. De recepten lijken me eigenlijk wel lekker, zo'n bieslook-ham-soep en een pizza ham-spinazie. Daarna is er aandacht voor lange vingers en koekjes en cupcakes. Tussen de reclame van koek en snoep staan recepten voor een gezonde lunch. Hierna is er aandacht voor zonnebrand, chips en blauwzilveren energiedrank.
Halverwege het blad staan keukentips voor de kinderen om hun moeder te verrassen met een zacht gekookt eitje, een (met een kartelmes) gesneden tomaat of een gesneden ui die is gesneden bij het licht van een waxinelichtje.
We zijn halverwege het blad en dan is er pas een bierreclame. Het is een paginagrote reclame van Hertog Jan. De brouwers staan (of zitten?) op de achtergrond en op de voorgrond staan op een robuuste houten tafel de vier-packs, met daarvoor drie ingeschonken glazen bier: Karakter, Tripel en Grand Prestige. Wat mij opvalt is de sfeer van de foto. Het doet denken aan 'craft', door de robuuste uitstraling. Zo zijn de vierpacks mooi gerestyled. Vooral de Tripel doet mij door het lettertype denken aan ander 'craft' bier.
Na de bierpagina gaat de reclame voor zoet weer verder. Wel is er nog aandacht voor de 'Nieuwe Standaard Kip', die in tegenstelling tot een plofkip, maar liefst 49 dagen leeft met z'n 13,5 per vierkante meter... Vervolgens is er aandacht voor asperges. Hierbij valt me iets op. Eerst staan ze in het klein, maar per bladzijde wordt de wijnfles groter! Aspergewijn is witte wijn; een Alsace Pinot Blanc, Sauvignon Blanc & Pinot of een grüner Velliner... De 'ultieme' match is als de wijn 'meebeweegt' met het gerecht. Dat is als de aroma's van de wijn en het gerecht elkaar vinden... Dus zijn ze vol en romig dan een volle en romige wijn, terwijl als ze knapperig zijn dan past een wijn met een bite. Maar asperges smaken toch juist wat bitter? Daar zou een Urthel Saisonniere goed bij passen.
Urthel Saisonnière is tijdens de eerste editie van de verkiezing ‘Lekkerste Aspergebier’ verkozen tot hèt lekkerste aspergebier van 2014. Deze verkiezing heeft als doel om bier nog sterker als begeleidende drank bij asperges te promoten (www.mitra.nl/webshop/product/urthel/saisonni%C3%A8re/a9-ea-64-0b-86-a3-fc-a4#, www.lekkersteaspergebier.nl/wp-content/uploads/2014/04/Hap-TapMagazine2.pdf).
Na alle aandacht voor de asperges is er een tandpastareclame en wederom wijn. Vervolgens is er, na een chocoladereclame, weer een artikel of paddenstoelen, waarna er nog wat recepten volgen.
Nieuw bij JUMBO zijn o.a. Spa 'lemon cactus' en Amstel Radler 'guarana-limoen' 0,0%. Uitgelicht wordt o.a. Bavaria Mex Tequila Flavor 0,0%. Tja, dat noem ik ook geen bieren...
Zonde...
Nog voordat ik dit berichtje af heb, ligt er alweer een zomereditie op de keukentafel...
Een inspiratiemagazine heet het. Met tips en tricks voor de barbecue. Als je het blad open doet zie je wijn, saus en bier!? Nou ja, bier... Amstel radler limoen-munt.
Het gaat over barbecuegerechten, zoals karbonade, zalmfilet en dergelijke. Als inspiratie wordt aangegeven dat je buiten ook eens bloemen op tafel kan zetten. Vervolgens gaat het weer verder over meer van het zelfde. Saté, worstjes, kippenboutjes, speklappen, hamburgers, biefstukspies, kipspareribs, procureursteak, varkensfiletsteak, kipsatespies, rosbief, -als tip was trouwens aangegeven dat je groente op de barbecue kan leggen, dat is lekker en gezond-. Vervolgens komt de saladebar aan bod. En dan ineens tussen de kleine berichten staat het bierboek van Fiona de Lange 'Ontdek de smaak van bier'!? Na een pizzareclame is er aandacht voor zomerfruit en kruidenboters en kruiden.
Barbecuebasics is een onderwerp waar het de gemiddelde Nederlander aan schort. Dat valt op door de dikke witgrijze rook en walm van de aanmaakblokjes. Alsmede door het typische gebrek aan timing, waardoor het vlees al op de barbecue gaat terwijl de blokken nog branden, terwijl pas als die briketten wit zijn het gereed is. Tip is dat je het spul kan bewaren als het niet op is, zodat je het de volgende keer weer kan gebruiken. Zouden mensen echt niet weten dat dat kan? Een tip die ik niet kende was dat je tijdens de barbecue de gril schoon kan houden met een halve ui...
Halverwege de zomereditie zit een boekje 'Zomerbieren' met bieren:
Amstel radler wordt omschreven als het ultieme zomerdrankje, ook de variant met limoen-munt wordt nogmaals onder de aandacht gebracht.Als recept bij de zoete radler wordt voorgesteld: witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes. Ik had bij een radler eerder iets als Mars of Snickers verwacht.
Vervolgens wordt de radler van Grolsch geroemd, met ook aandacht voor radler ice thea met groene thee smaak.
Hierna komt 'Duits witbier' aan bod:
Franziskaner Weissbier: 'wit speciaalbier', lekker bij vis, gevogelte, wit vlees en asperges en bij de barbecue;
Löwenbrau LöwenWeisse Hefe-Weissbier: 'Klassieker', lekker bij varkensvlees en gevogelte;
Erdinger Weissbrau Weisbier: 'Fruitig witbier', lekker bij lamsvlees, kip, pasta's en barbecuegerechten.
Als recept voor bij Franszikaner Weissbier wordt krokante kipfiler met een sesamkorstje voorgesteld.
Ik vind het opvallend dat ze zoveel verschillen toch kunnen aangeven tussen de gerechten bij dezebieren. Volgens mij smaken de tarwebieren namelijk redelijk hetzelfde, dus waarom zou Löwenbrau niet passen bij een barbecue?
Dan is het inlegboekje alweer uit, met op het einde nog de Dors-bieren van Jumbo:
Dors Cerveza (4,6%) past goed bij de barbecue;
Dors Radler (2%) voor een warme dag;
Dors Tequila (5,9%) voor bij een Mexicaanse maaltijd...
Na het boekje is er weer wijn. De Chileens wijn Los Gansos past goed bij de barbecue. Tussen de kleine stukjes zie ik Wieckse radler roodfruit 0,0%. Dat bestaat uit sap van rode bessen, vlierbessen en frambozen. Wat zou het verschil zijn met een Framboise?
Hierna gaat het blad weer verder met meer van het zelfde: gerookte zalm, garnalenspies, saladebar, pizzareclame, wijn, zomerfuit (aardbeien), reclame, -en dan ineens- gegrilde maïs, geroosterde aubergine -om weer verder te gaan-, saladebar, wijn, salade, etc.
Bij het onderdeel 'Spic & Span' worden voor het schoonmaken van de barbecue een heel scala aan schoonmaakmiddelen genoemd. Geen ui?
En weer door met recepten: saté, macaronisalade, kipsandwich, biefstukspies, tonijnsalade, bietenrijstsalade, nog meer salade, weer kipspiesjes (nu Caribisch), yoghurt -o wacht, dat is een advertorial, verstopt tussen de recepten-. Bij de reclame staat 'uitgesproken Vlaams bier': Rodenbach grand cru. Het speciaalbier bestaat uit eenderde jong en tweederde gedurende twee jaar op eik gerijpt bier. Daarna volgt een pagina grote reclame voor Bavaria. Toeval?
Overigens vond ik ook nog een Allerhande van juni 2016. Ook deze gaat over barbecueën, met indirecte verhitting, kip marineren en saus. Tips & tricks omvatten het feit dat je de barbecue op een vlakke ondergrond moet zetten, rauwe en gaar vlees van elkaar apart moet houden, zwart aangebrand vlees is ongezond en vlees dat over is kun je bakken en gebruiken in eten van de volgende dag....
Aardbeien en fruit lijken mij prominenter in het blad aanwezig te zijn dan kippevlees. In de Allerhande zit een boekje 'pluk de dag' over cider (en dat is geen bier).Tussen alle reclame zie ik ineens een Warsteiner-reclame met een appartement in Berlijn (?). Later staat er eveneens een paginagrote Bavariareclame in het blad.
Tussen de vleesgerechten zie ik ineens een bier: Life's a beach van Jopen brouwerij. Dit is een session IPA van 4,5% dat perfect past bij barbecue met kip, dat tussen de kipspiesen en kip-chorizoburger.
Bootjesbier van brouwerij Seef (10%) staat een paar pagina's verder tussen biefstukspiesen en chimichurri, waarbij is vermeld dat het goed past bij biefstuk.
Castaway IPA van Kona Brewery staat even verder tussen speklapjes en hotdog is te lezen dat deze IPA goed smaakt bij varkensvlees en salade. In een barbecuespecial over 'American Style BBQ' vallen me de lege Rolling Rock-flesjes op. Pulled pork wordt ergens beschreven als procureur en ergens anders als varkensschouder.
Rolling Rock is a 4.4% abv American lager launched in 1939 by the Latrobe Brewing Company. Although founded as a local beer in Western Pennsylvania, it was marketed aggressively and eventually became a national product. The brand was sold to Anheuser-Busch of St. Louis, Missouri, in mid-2006, which transferred brewing operations to New Jersey.
From 1939 until July 26, 2006,[2] Rolling Rock was brewed at the Latrobe Brewing Company in the Pittsburgh suburb of Latrobe, Pennsylvania. As stated on the bottle, it was brewed in large glass-lined tanks, which were considered state-of-the-art at the time of its introduction (in part due to sanitation concerns).
On May 19, 2006, Anheuser-Busch purchased the Rolling Rock and Rolling Rock Green Light brands from InBev for $82 million and began brewing Rolling Rock at its Newark facility in mid July, 2006. The final batch of Rolling Rock was shipped from Latrobe on July 31, 2006. Union leaders in Westmoreland County organized a nationwide boycott of Anheuser-Busch and InBev brands because of the move. Anheuser-Busch has said that Rolling Rock's original pledge on the label will be preceded by these words: "To honor the tradition of this great brand, we quote from the original pledge of quality." In July 2008, InBev reached a deal to acquire Anheuser-Busch, thereby returning ownership of Rolling Rock to InBev, now known as Anheuser–Busch InBev and based in Belgium. In 2009, Anheuser-Busch InBev announced that it was exploring the sale of the Rolling Rock brand (https://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_Rock). Blijkbaar is Rolling Rock, dus geen klein microbrouwerijtje, maar een 'opstandig' merk van een macrobedrijf.
Een procureur was in Nederland een jurist, die namens een partij in een gerechtelijke procedure optrad. Dit procuraat, dat in een groot aantal procedures verplicht was, is per 1 september 2008 afgeschaft. In de gevallen waarin de wet procederen door middel van een procureur verplicht stelde, moet voortaan geprocedeerd worden met een advocaat als procesvertegenwoordiger. .. Met ingang van 1 september 2008 is het procuraat afgeschaft. Dat betekent dat elke toegelaten advocaat bij alle rechtbanken in Nederland mag procederen. Een uitzondering vormt het voeren van cassatiezaken bij de Hoge Raad. Deze zaken mogen alleen gevoerd worden door advocaten uit het arrondissement Den Haag. Zij voeren niet meer de titel procureur.... Een procureur dient niet verward te worden met een procureur-generaal (https://nl.wikipedia.org/wiki/Procureur_(Nederland)), maar toch zeker ook niet met een stuk varkensvlees:
Procureur is een stuk varkensvlees: het uitgebeende hals/schouderstuk van de varkensrib (https://nl.wikipedia.org/wiki/Procureur). .. procureur (varkensnek)...De procureur, de nek, een van mijn favoriete delen, wordt gesneden uit de voorbout. Specifieker: het bovenste deel van de hals. ... varkensnek ofwel procureurstuk (www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/191/
Herman_den_Blijker_over_varkensnek).
Pulled pork is een geweldige gerecht om een grote groep mensen goedkoop wat geweldigs voor te schotelen. Een mooi stuk varkensschouder van een paar kilo koop je bij je slager voor zo’n €10 per kilo... Wij gaan uit van een varkensschouder of procureur ... Je kunt ook gaan voor een stuk procureur. Dit is een varkensnek. Net zo lekker maar een stukje vetter. Mocht je twijfels hebben over het droog worden van het vlees dan moet je gaan voor de procureur. Wil je eerst met een kleiner stuk aan de gang om te proberen dan kies je ook voor varkensnek (http://bbq-helden.nl/pulled-pork-barbecue/). Conclusie: pulled pork kan gemaakt worden van varkensschouder of van varkensnek, maar omdat die laatste niet zo mooi klinkt noemen we 'm procureur. Zou dat zijn omdat advocaten op varkens lijken?
Na reclame voor suikerwater en chocolade-fudge, komt een overzicht van een moederdagontbijt op bed. Vervolgens nog wat reclame en moederdag. De recepten lijken me eigenlijk wel lekker, zo'n bieslook-ham-soep en een pizza ham-spinazie. Daarna is er aandacht voor lange vingers en koekjes en cupcakes. Tussen de reclame van koek en snoep staan recepten voor een gezonde lunch. Hierna is er aandacht voor zonnebrand, chips en blauwzilveren energiedrank.
Halverwege het blad staan keukentips voor de kinderen om hun moeder te verrassen met een zacht gekookt eitje, een (met een kartelmes) gesneden tomaat of een gesneden ui die is gesneden bij het licht van een waxinelichtje.
We zijn halverwege het blad en dan is er pas een bierreclame. Het is een paginagrote reclame van Hertog Jan. De brouwers staan (of zitten?) op de achtergrond en op de voorgrond staan op een robuuste houten tafel de vier-packs, met daarvoor drie ingeschonken glazen bier: Karakter, Tripel en Grand Prestige. Wat mij opvalt is de sfeer van de foto. Het doet denken aan 'craft', door de robuuste uitstraling. Zo zijn de vierpacks mooi gerestyled. Vooral de Tripel doet mij door het lettertype denken aan ander 'craft' bier.
Na de bierpagina gaat de reclame voor zoet weer verder. Wel is er nog aandacht voor de 'Nieuwe Standaard Kip', die in tegenstelling tot een plofkip, maar liefst 49 dagen leeft met z'n 13,5 per vierkante meter... Vervolgens is er aandacht voor asperges. Hierbij valt me iets op. Eerst staan ze in het klein, maar per bladzijde wordt de wijnfles groter! Aspergewijn is witte wijn; een Alsace Pinot Blanc, Sauvignon Blanc & Pinot of een grüner Velliner... De 'ultieme' match is als de wijn 'meebeweegt' met het gerecht. Dat is als de aroma's van de wijn en het gerecht elkaar vinden... Dus zijn ze vol en romig dan een volle en romige wijn, terwijl als ze knapperig zijn dan past een wijn met een bite. Maar asperges smaken toch juist wat bitter? Daar zou een Urthel Saisonniere goed bij passen.
Urthel Saisonnière is tijdens de eerste editie van de verkiezing ‘Lekkerste Aspergebier’ verkozen tot hèt lekkerste aspergebier van 2014. Deze verkiezing heeft als doel om bier nog sterker als begeleidende drank bij asperges te promoten (www.mitra.nl/webshop/product/urthel/saisonni%C3%A8re/a9-ea-64-0b-86-a3-fc-a4#, www.lekkersteaspergebier.nl/wp-content/uploads/2014/04/Hap-TapMagazine2.pdf).
Na alle aandacht voor de asperges is er een tandpastareclame en wederom wijn. Vervolgens is er, na een chocoladereclame, weer een artikel of paddenstoelen, waarna er nog wat recepten volgen.
Nieuw bij JUMBO zijn o.a. Spa 'lemon cactus' en Amstel Radler 'guarana-limoen' 0,0%. Uitgelicht wordt o.a. Bavaria Mex Tequila Flavor 0,0%. Tja, dat noem ik ook geen bieren...
Zonde...
Nog voordat ik dit berichtje af heb, ligt er alweer een zomereditie op de keukentafel...
Een inspiratiemagazine heet het. Met tips en tricks voor de barbecue. Als je het blad open doet zie je wijn, saus en bier!? Nou ja, bier... Amstel radler limoen-munt.
Het gaat over barbecuegerechten, zoals karbonade, zalmfilet en dergelijke. Als inspiratie wordt aangegeven dat je buiten ook eens bloemen op tafel kan zetten. Vervolgens gaat het weer verder over meer van het zelfde. Saté, worstjes, kippenboutjes, speklappen, hamburgers, biefstukspies, kipspareribs, procureursteak, varkensfiletsteak, kipsatespies, rosbief, -als tip was trouwens aangegeven dat je groente op de barbecue kan leggen, dat is lekker en gezond-. Vervolgens komt de saladebar aan bod. En dan ineens tussen de kleine berichten staat het bierboek van Fiona de Lange 'Ontdek de smaak van bier'!? Na een pizzareclame is er aandacht voor zomerfruit en kruidenboters en kruiden.
Barbecuebasics is een onderwerp waar het de gemiddelde Nederlander aan schort. Dat valt op door de dikke witgrijze rook en walm van de aanmaakblokjes. Alsmede door het typische gebrek aan timing, waardoor het vlees al op de barbecue gaat terwijl de blokken nog branden, terwijl pas als die briketten wit zijn het gereed is. Tip is dat je het spul kan bewaren als het niet op is, zodat je het de volgende keer weer kan gebruiken. Zouden mensen echt niet weten dat dat kan? Een tip die ik niet kende was dat je tijdens de barbecue de gril schoon kan houden met een halve ui...
Halverwege de zomereditie zit een boekje 'Zomerbieren' met bieren:
Amstel radler wordt omschreven als het ultieme zomerdrankje, ook de variant met limoen-munt wordt nogmaals onder de aandacht gebracht.Als recept bij de zoete radler wordt voorgesteld: witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes. Ik had bij een radler eerder iets als Mars of Snickers verwacht.
Vervolgens wordt de radler van Grolsch geroemd, met ook aandacht voor radler ice thea met groene thee smaak.
Hierna komt 'Duits witbier' aan bod:
Franziskaner Weissbier: 'wit speciaalbier', lekker bij vis, gevogelte, wit vlees en asperges en bij de barbecue;
Löwenbrau LöwenWeisse Hefe-Weissbier: 'Klassieker', lekker bij varkensvlees en gevogelte;
Erdinger Weissbrau Weisbier: 'Fruitig witbier', lekker bij lamsvlees, kip, pasta's en barbecuegerechten.
Als recept voor bij Franszikaner Weissbier wordt krokante kipfiler met een sesamkorstje voorgesteld.
Ik vind het opvallend dat ze zoveel verschillen toch kunnen aangeven tussen de gerechten bij dezebieren. Volgens mij smaken de tarwebieren namelijk redelijk hetzelfde, dus waarom zou Löwenbrau niet passen bij een barbecue?
Dan is het inlegboekje alweer uit, met op het einde nog de Dors-bieren van Jumbo:
Dors Cerveza (4,6%) past goed bij de barbecue;
Dors Radler (2%) voor een warme dag;
Dors Tequila (5,9%) voor bij een Mexicaanse maaltijd...
Na het boekje is er weer wijn. De Chileens wijn Los Gansos past goed bij de barbecue. Tussen de kleine stukjes zie ik Wieckse radler roodfruit 0,0%. Dat bestaat uit sap van rode bessen, vlierbessen en frambozen. Wat zou het verschil zijn met een Framboise?
Hierna gaat het blad weer verder met meer van het zelfde: gerookte zalm, garnalenspies, saladebar, pizzareclame, wijn, zomerfuit (aardbeien), reclame, -en dan ineens- gegrilde maïs, geroosterde aubergine -om weer verder te gaan-, saladebar, wijn, salade, etc.
Bij het onderdeel 'Spic & Span' worden voor het schoonmaken van de barbecue een heel scala aan schoonmaakmiddelen genoemd. Geen ui?
En weer door met recepten: saté, macaronisalade, kipsandwich, biefstukspies, tonijnsalade, bietenrijstsalade, nog meer salade, weer kipspiesjes (nu Caribisch), yoghurt -o wacht, dat is een advertorial, verstopt tussen de recepten-. Bij de reclame staat 'uitgesproken Vlaams bier': Rodenbach grand cru. Het speciaalbier bestaat uit eenderde jong en tweederde gedurende twee jaar op eik gerijpt bier. Daarna volgt een pagina grote reclame voor Bavaria. Toeval?
Overigens vond ik ook nog een Allerhande van juni 2016. Ook deze gaat over barbecueën, met indirecte verhitting, kip marineren en saus. Tips & tricks omvatten het feit dat je de barbecue op een vlakke ondergrond moet zetten, rauwe en gaar vlees van elkaar apart moet houden, zwart aangebrand vlees is ongezond en vlees dat over is kun je bakken en gebruiken in eten van de volgende dag....
Aardbeien en fruit lijken mij prominenter in het blad aanwezig te zijn dan kippevlees. In de Allerhande zit een boekje 'pluk de dag' over cider (en dat is geen bier).Tussen alle reclame zie ik ineens een Warsteiner-reclame met een appartement in Berlijn (?). Later staat er eveneens een paginagrote Bavariareclame in het blad.
Tussen de vleesgerechten zie ik ineens een bier: Life's a beach van Jopen brouwerij. Dit is een session IPA van 4,5% dat perfect past bij barbecue met kip, dat tussen de kipspiesen en kip-chorizoburger.
Bootjesbier van brouwerij Seef (10%) staat een paar pagina's verder tussen biefstukspiesen en chimichurri, waarbij is vermeld dat het goed past bij biefstuk.
Castaway IPA van Kona Brewery staat even verder tussen speklapjes en hotdog is te lezen dat deze IPA goed smaakt bij varkensvlees en salade. In een barbecuespecial over 'American Style BBQ' vallen me de lege Rolling Rock-flesjes op. Pulled pork wordt ergens beschreven als procureur en ergens anders als varkensschouder.
Rolling Rock is a 4.4% abv American lager launched in 1939 by the Latrobe Brewing Company. Although founded as a local beer in Western Pennsylvania, it was marketed aggressively and eventually became a national product. The brand was sold to Anheuser-Busch of St. Louis, Missouri, in mid-2006, which transferred brewing operations to New Jersey.
From 1939 until July 26, 2006,[2] Rolling Rock was brewed at the Latrobe Brewing Company in the Pittsburgh suburb of Latrobe, Pennsylvania. As stated on the bottle, it was brewed in large glass-lined tanks, which were considered state-of-the-art at the time of its introduction (in part due to sanitation concerns).
On May 19, 2006, Anheuser-Busch purchased the Rolling Rock and Rolling Rock Green Light brands from InBev for $82 million and began brewing Rolling Rock at its Newark facility in mid July, 2006. The final batch of Rolling Rock was shipped from Latrobe on July 31, 2006. Union leaders in Westmoreland County organized a nationwide boycott of Anheuser-Busch and InBev brands because of the move. Anheuser-Busch has said that Rolling Rock's original pledge on the label will be preceded by these words: "To honor the tradition of this great brand, we quote from the original pledge of quality." In July 2008, InBev reached a deal to acquire Anheuser-Busch, thereby returning ownership of Rolling Rock to InBev, now known as Anheuser–Busch InBev and based in Belgium. In 2009, Anheuser-Busch InBev announced that it was exploring the sale of the Rolling Rock brand (https://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_Rock). Blijkbaar is Rolling Rock, dus geen klein microbrouwerijtje, maar een 'opstandig' merk van een macrobedrijf.
Een procureur was in Nederland een jurist, die namens een partij in een gerechtelijke procedure optrad. Dit procuraat, dat in een groot aantal procedures verplicht was, is per 1 september 2008 afgeschaft. In de gevallen waarin de wet procederen door middel van een procureur verplicht stelde, moet voortaan geprocedeerd worden met een advocaat als procesvertegenwoordiger. .. Met ingang van 1 september 2008 is het procuraat afgeschaft. Dat betekent dat elke toegelaten advocaat bij alle rechtbanken in Nederland mag procederen. Een uitzondering vormt het voeren van cassatiezaken bij de Hoge Raad. Deze zaken mogen alleen gevoerd worden door advocaten uit het arrondissement Den Haag. Zij voeren niet meer de titel procureur.... Een procureur dient niet verward te worden met een procureur-generaal (https://nl.wikipedia.org/wiki/Procureur_(Nederland)), maar toch zeker ook niet met een stuk varkensvlees:
Procureur is een stuk varkensvlees: het uitgebeende hals/schouderstuk van de varkensrib (https://nl.wikipedia.org/wiki/Procureur). .. procureur (varkensnek)...De procureur, de nek, een van mijn favoriete delen, wordt gesneden uit de voorbout. Specifieker: het bovenste deel van de hals. ... varkensnek ofwel procureurstuk (www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/191/
Herman_den_Blijker_over_varkensnek).
Pulled pork is een geweldige gerecht om een grote groep mensen goedkoop wat geweldigs voor te schotelen. Een mooi stuk varkensschouder van een paar kilo koop je bij je slager voor zo’n €10 per kilo... Wij gaan uit van een varkensschouder of procureur ... Je kunt ook gaan voor een stuk procureur. Dit is een varkensnek. Net zo lekker maar een stukje vetter. Mocht je twijfels hebben over het droog worden van het vlees dan moet je gaan voor de procureur. Wil je eerst met een kleiner stuk aan de gang om te proberen dan kies je ook voor varkensnek (http://bbq-helden.nl/pulled-pork-barbecue/). Conclusie: pulled pork kan gemaakt worden van varkensschouder of van varkensnek, maar omdat die laatste niet zo mooi klinkt noemen we 'm procureur. Zou dat zijn omdat advocaten op varkens lijken?