Quantcast
Channel: Rollende Bierton
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1692

Bavaria ertussendoor

$
0
0

edit 2018: Ik weet niet wat de afbeelding hierboven was, maar Bavaria heet tegenwoordig anders:

Bierbrouwer Bavaria gaat vanaf vandaag verder onder de naam Swinkels Family Brewers. Voornaamste reden: de brouwerij maakt inmiddels tientallen bieren, dus veel meer dan Bavaria. #ob #bavaria #swinkels
11:58 - 11 jun. 2018 (http://www.omroepbrabant.nl/?news/2790581163/Bierbrouwer+Bavaria+krijgt+nieuwe+naam+en+heet+voortaan+Swinkels+Family+Brewers.aspx)

Bierbrouwer Bavaria krijgt nieuwe naam en heet voortaan Swinkels Family Brewers
LIESHOUT - Bierbrouwer Bavaria gaat voortaan door het leven als Swinkels Family Brewers. Dat maakte de familie Swinkels maandagmorgen bekend. De brouwerij uit Lieshout viert volgend jaar zijn 300-jarig bestaan. "We willen terug naar de naam waar we vandaan komen", licht directielid Peer Swinkels toe. Het vertrouwde biermerk Bavaria blijft wel bestaan.
Volgens de familie is de naam Bavaria te beperkt. De brouwerij brouwt inmiddels ook veel andere bieren, zoals LaTrappe, Rodenbach en Swinckels. In 2016 werd de Belgische speciaalbiermaker Palm Breweries overgenomen [zie ook http://www.omroepbrabant.nl/?news/2488671383/Grote+overname+in+bierland+Bavaria+neemt+Belgische+speciaalbiermaker+Palm+over.aspx]. Swinkels Family Brewers zou meer recht doen aan al die verschillende biersoorten van de brouwerij.
Echt familiebedrijf
De historie van Bavaria gaat ver terug. In 1719 werd voor het eerst melding gemaakt van brouwerij ‘De Kerkdijk’ in Lieshout. De familie Moorees brouwde daar op kleine schaal ambachtelijk bier. Waarschijnlijk al vanaf 1680. Eén van de dochters trouwde met een lid van de familie Swinkels. Hun afstammelingen namen in 1764 de brouwerij over.
Sinds 1773 is de brouwerij onafgebroken in het bezit van de familie Swinkels. Op dit moment bestaat de directie geheel uit leden van de zevende generatie. Inclusief de bekende voorouders is het bedrijf al tien generaties familiebezit. Het is een van de oudste familiebedrijven van Nederland.
Recordomzet
Afgelopen jaar boekte de bierbrouwer voor het derde jaar op rij een recordomzet, die uiteindelijk neerkwam op 659 miljoen euro. Die groei is voor een deel toe te schrijven aan de brouwerij in Ethiopië die in 2015 werd geopend. Daar wordt bier onder de naam Habesha gemaakt. De productie groeide in korte tijd snel.
Op dit moment produceert het bedrijf jaarlijks 7 miljoen hectoliter bier. Ongeveer tweederde daarvan is bestemd voor de export, verdeeld over ruim 130 landen. Wereldwijd werken 1400 medewerkers voor het bedrijf. Volgend jaar moet in alle opzichten een bijzonder jaar worden, meldde het bedrijf eerder. De brouwerij in Lieshout bestaat dan driehonderd jaar.
(http://www.omroepbrabant.nl/?news/2790581163/Bierbrouwer+Bavaria+krijgt+nieuwe+naam+en+heet+voortaan+Swinkels+Family+Brewers.aspx)


Brouwer Bavaria wordt Swinkels Family Brewers
11 jun. 2018 in FINANCIEEL
LIESHOUT (ANP) - Bierbrouwerij Bavaria verandert haar naam in Swinkels Family Brewers. Dat maakte de familie Swinkels, eigenaar van de brouwerij, bekend. Het biermerk Bavaria blijft wel gewoon bestaan.
De brouwerij in het Brabantse Lieshout viert volgend jaar haar driehonderdjarig bestaan. Naast Bavaria worden daar ook merken als Swinckels gebrouwen.
Het bedrijf verkoopt in 120 landen bier en is ook moederbedrijf van merken als Palm, Hollandia, Rodenbach, Steenbrugge en Schultenbräu.
Volgens de familie is Bavaria als naam van het bedrijf te beperkt, gezien de grote verscheidenheid aan merken die de brouwer produceert. (https://www.telegraaf.nl/financieel/2154096/brouwer-bavaria-wordt-swinkels-family-brewers)

Brouwer Bavaria verandert naam in Swinkels Family Brewers 
Gepubliceerd: 11 juni 2018
Bierbrouwerij Bavaria verandert haar naam in Swinkels Family Brewers. Dat maakte de familie Swinkels, eigenaar van de brouwerij, bekend. Het biermerk Bavaria blijft wel gewoon bestaan.
De brouwerij in het Brabantse Lieshout viert volgend jaar haar driehonderdjarig bestaan. Naast Bavaria worden daar ook merken als Swinckels gebrouwen.
Het bedrijf verkoopt bier in 120 landen en is ook moederbedrijf van merken als Palm, Hollandia, Rodenbach en Steenbrugge.
Volgens de familie is Bavaria als naam van het bedrijf te beperkt, gezien de grote verscheidenheid aan merken die de brouwer produceert. (https://www.nu.nl/economie/5307479/brouwer-bavaria-verandert-naam-in-swinkels-family-brewers.html)

Brouwer Bavaria verandert naam in Swinkels Family Brewers
Bierbrouwerij Bavaria verandert haar naam in Swinkels Family Brewers. Dat maakte de familie Swinkels, eigenaar van de brouwerij, bekend. Het biermerk Bavaria blijft wel gewoon bestaan. ‘Maar wij zijn zo veel meer dan alleen het biermerk Bavaria.’
1500 medewerkers, 26 merken, 16 productielocaties wereldwijd waarvan 6 eigendom zijn van het familiebedrijf en bier dat verkocht wordt in ruim 120 landen. Dat valt vanaf nu onder de paraplu van de Swinkels Family Brewers. Coo Jan-Reinier Swinkels onthulde de naamswijziging dinsdag 11 juni in thuisbasis Lieshout. ‘Natuurlijk zijn wij nog altijd erg trots op ons biermerk Bavaria, maar we zijn zoveel meer.’
Merken blijven bestaan onder Swinkels Family Brewers
De horeca-gast gaat er niet direct veel van merken. Alle merken die onder Swinkels Family Brewers vallen, zoals Bavaria, Palm, La Trappe, Cornet en Rodenbach, behouden hun eigen identiteit, maar vallen niet meer onder de noemer ‘Bavaria’, dat nog weleens voor verwarring zorgde, erkent ook La Trappe-directeur Thijs Thijssen. ‘Voor La Trappe voelt deze ‘paraplu’ ook beter.’
De nieuwe naam verandert volgens cco Peer Swinkels niets aan de strategie van het bedrijf. ‘We hebben een tijd terug juist voor een strategie gekozen en daar past deze naam bij.’ Swinkels houdt haar drie pijlers aan op dat gebied: pils, speciaalbier en alcoholvrij. Peer Swinkels: ‘En waar de zesde generatie in het bedrijf, waaronder mijn vader, zich vooral richtte op internationalisering, focust de zevende generatie vooral op multinationalisering.’
Nieuw logo
Met de nieuwe naam komt ook een nieuw logo. Een schild met de letter ‘S’ en een hopbel. Jan-Reinier Swinkels: ‘Dat schild staat voor historie en traditie, de ‘S’ natuurlijk voor de familienaam en de hopbel illustreert dat wat wij zijn: brouwers.’ De brouwerij in het Brabantse Lieshout viert in 2019 haar driehonderdjarig bestaan. Jan-Reinier Swinkels: ‘En we wilden graag onder de nieuwe naam ons jubileum vieren.’ (https://www.missethoreca.nl/cafe/nieuws/2018/06/bavaria-wordt-swinkels-family-brewers-101305773?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.111431238.334714607.1535137914-320380006.1535137914)

Bavaria verandert haar naam in Swinkels Family Brewers.
Dat maakte de familie Swinkels, eigenaar van de brouwerij, bekend. Het biermerk Bavaria blijft wel gewoon bestaan.
Driehonderdjarig bestaan
De brouwerij in het Brabantse Lieshout viert volgend jaar haar driehonderdjarig bestaan. Naast Bavaria worden daar ook merken als Swinckels gebrouwen. Het bedrijf verkoopt in 120 landen bier en is ook moederbedrijf van merken als Palm, Rodenbach en Steenbrugge. Volgens de familie is Bavaria als naam van het bedrijf te beperkt, gezien de grote verscheidenheid aan merken die de brouwer produceert.
Nieuwe huisstijl
Met de nieuwe naam wordt een volledig nieuwe huisstijl geïntroduceerd die naar alle uitingen op bedrijfsniveau zal worden door vertaald. In het logo van Swinkels Family Brewers is een schild te herkennen dat symbool staat voor een familiewapen. De hopbel staat als belangrijke grondstof voor het brouwen van bier. De ‘S’ staat voor de familienaam Swinkels, een symbool voor authenticiteit, continuïteit en onafhankelijkheid. Het woord ‘Family’ staat niet alleen voor de familie Swinkels, de aandeelhouders, maar voor iedereen die er bij hoort. ‘Brewers’ refereert aan de medewerkers en hun vakmanschap.
Vorig jaar recordomzet
Bavaria heeft 2017 afgesloten met een recordomzet. De bierbrouwer, die het afgelopen jaar de nodige investeringen deed om verder te kunnen groeien, zag de opbrengsten met 6,5 procent groeien tot €659 miljoen. De winst van de brouwer viel, mede door gestegen kosten, wel lager uit. Zo investeerde Bavaria in Swinckels, Rodenbach, Palm en Brugge Tripel. De brouwer sprak zelf van een uitdagend jaar. Bavaria kampte in Nederland met een toenemende concurrentie op het gebied van alcoholvrij bier, promotiedruk in supermarkten en kortingsdruk in de horeca. Verder waren er ‘uitdagingen’ door de Brexit en overheidsreguleringen in Afrika en Azië. (https://www.distrifood.nl/fabrikanten/nieuws/2018/06/bavaria-wordt-swinkels-family-brewers-101117644?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.116017732.334714607.1535137914-320380006.1535137914)

Welkom bij Swinkels Family Brewers
Wij zijn Swinkels Family Brewers. Nieuwsgierige bierbrouwers. We willen de wereld laten genieten van ons bier. (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons.html)

1680
Ontstaan brouwerij
Brouwerij de Kerkdijk komt voor het eerst in de archieven voor.
(https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

1719
Oprichtingsjaar
Sinds jaar en dag gebruiken we 1719 als oprichtingsjaar en vermelden we dit jaartal op sommige etiketten. Dit is het jaar waaruit de oudste accijnspapieren zijn teruggevonden. Maar een gemeentearchivaris die vorige eeuw onderzoek deed naar onze ontstaansgeschiedenis merkte op dat het ontstaan van de brouwerij waarschijnlijk veel verder teruggaat, namelijk naar 1680
(https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

1773
De eerste Swinkels
Vanaf dit moment zijn de brouwerij en de familie Swinkels onlosmakelijk met elkaar verbonden.
(https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

1924
Opening nieuwe brouwerij
We openen een nieuwe brouwerij. Een jaar later richten de drie broers Frans, Piet en Jan Swinkels de firma ‘Gebroeders Swinkels’ op. Zij introduceren dan een nieuwe (laaggistende) brouwmethode voor het brouwen van pilsner.

1935
Opening Brouwhuis 1
De drie broers Jan, Piet en Frans Swinkels openen een nieuw brouwhuis, dat vandaag de dag nog steeds intact is.  (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

1940
Onze eigen mouterij
Johannes Swinkels opent onze eigen mouterij. Daarmee krijgen we meer controle over de kwaliteit van deze belangrijke grondstof van ons bier.  (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

1973
Onze eerste export Italië
Een primeur: dit jaar exporteren we de bieren van Bavaria voor het eerst naar Italië.
(https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

1978
Introductie alcoholvrij bier
We introduceren Bavaria Malt: het eerste alcoholvrije bier van Bavaria. Gebrouwen volgens een unieke brouwmethode waarbij nooit alcohol ontstaat.  (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

1999
Samenwerking bierbrouwerij de Koningshoeven
Bavaria gaat samenwerken met brouwerij de Koningshoeven. Hier brouwen trappistenmonniken vol toewijding La Trappe.  (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

2004
Opening mouterij Eemshaven
We breiden onze mouterij uit met een locatie in Eemshaven. Mouterij Eemshaven behoort tot de grootste mouterijen van Europa.  (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

2007
Introductie Swinckels’ & afscheid 6e generatie
De 6e generatie Swinkels draagt het stokje over aan de 7e generatie. Ter ere hiervan introduceren we het nieuwe superieur pilsner Swinckels’. (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

2015
Opening brouwerij Habesha
In Ethiopië openen we brouwerij Habesha, samen met 8.000 lokale aandeelhouders. Een brouwerij voor en van de lokale bevolking.  (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

2016
Overname Palm Belgian Crafts Brewers
We breiden ons portfolio van speciaalbieren uit met de overname van Palm Belgian Crafts Brewers.
(https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

2018
Swinkels Family Brewers
We veranderen onze handelsnaam in Swinkels Family Brewers.
(https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/over-ons/onze-historie.html)

Op hun website staat ook de lijst met brouwerijen en mouterijen:
- Bavaria (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/bavaria.html)
- De Hoorn (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/de-hoorn.html)
- Palm (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/palm.html)
- Rodenbach (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/rodenbach.html)
- De Koningshoeve (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/de-koningshoeven.html)
- Habesha (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/habesha.html)
- Mouterij Eemshaven (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/eemshaven.html)
- Mouterij Lieshout (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/lieshout.html)
- CereX (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/cerex.html)

Ons aanbod
Geen dag is hetzelfde. Daarom bieden we voor elke gelegenheid een passend bier. Met een rijk aanbod dat bestaat uit diverse authentieke merken.
Bieren
 Alcoholvrije bieren
 Alcoholvrije dranken
 Compounds
 Mout
(https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/ons-aanbod.html#bieren)

Op Wikipedia staat een overzicht van hun producten:

De firma Swinkels Family Brewers voert meerdere merken, waaronder:
Bavaria: onder deze naam verkoopt Swinkels Family Brewers de meeste van zijn bieren. Dit premium-merk van de brouwerij biedt anno 2015 acht varianten alcoholhoudend bier, vijf soorten alcoholvrij bier en zeven smaken maltbier.
Swinckels' : een premium-merk voor speciaal bier dat in 2007 geïntroduceerd werd bij de overgang van de zesde naar de zevende generatie Swinkels.
8.6: onder deze naam levert Swinkels Family Brewers een zwaar bier, in zes uitvoeringen die in sterkte oplopen van 6,5% tot 10,5%.
Hollandia: het merk dat Swinkels Family Brewers hanteert voor een groot deel van de export.
Kroon: een bier naar traditioneel recept van de vroegere Brouwerij De Kroon
Palm: Belgisch biermerk waarin Swinkels Family Brewers in 2016 een meerderheidsbelang nam.
Rodenbach: Vlaams rood-bruin bier
Steenbrugge: Vlaams blond bier afkomstig uit Brugge.
Estaminet: Belgisch pils
Cornet: een zwaar blond bier
Urthel: een gamma van Belgische bieren, sinds 2012 overgekocht van een kleine brouwerij
Landerbräu: Duits pilsener bier
Habesha: het merk dat Swinkels Family Brewers in Ethiopië voert.
3ES: frisdrank. Dit merk kent drie smaken.
Dr Foots: werd bedacht toen de licentie voor het vervaardigen van frisdrank onder de naam Dr Pepper verviel.
B52: energiedrank
Holland Malt: onder deze naam verkoopt Swinkels Family Brewers mout.
Cerex: de merknaam voor de graanextracten van Swinkels Family Brewers
Swinkels Family Brewers levert ook huismerken, onder andere:
Dors, gebrouwen voor Jumbo
Keizerskroon, gebrouwen voor Sligro Food Group
Schultenbräu, gebrouwen voor Aldi
Daarnaast behartigt Swinkels Family Brewers de commerciële activiteiten voor het trappistenbier van brouwerij De Koningshoeven onder de merknaam:
La Trappe, in negen soorten
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Swinkels_Family_Brewers)

CereX is onderdeel van Swinkels Family Brewers. Hier maken we extracten en compounds. Dat gaat als volgt: halverwege het brouwproces ontstaat wort. Dit halffabricaat dampen we in tot een bierstroop. Dan hebben we een zogenoemd 'extract'. Zodra we wat aan deze extracten toevoegen, noemen we het een 'compound'. Deze extracten en compounds worden vervolgens gebruikt om verschillende soorten (alcoholhoudende en alcoholvrije) drankjes mee te maken.
Het produceren van deze natuurlijke moutextracten en compounds gebeurt vanuit een brouwersfilosofie. De combinatie van de aanwezige kennis over de gehele keten en de state-of-the-art productiefaciliteiten binnen Swinkels Family Brewers, zorgt voor een kwalitatief hoogwaardig product.  (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/cerex.html)

CereX is dus geen brouwerij of mouterij, maar staat wel in dit rijtje. Opvallend is ook dat brouwerij De Molen ontbreekt, net zoals de brouwerijen die klant zijn van de distributieafdeling.

Who is CereX?
As part of Bavaria NV brewery, CereX has centuries of experience in the manufacturing of beverages and semi-finished products. Bavaria has had its own malting plant (Holland Malt) for as long as 90 years, in order to keep a firm grip on the whole chain; from grain to product. The close cooperation between Bavaria and Holland Malt allows CereX to enjoy all the advantages of having a complete control over the production process: from brewery expertise to an in-house R&D department and from soft drinks knowledge to malt extract technology.
(http://www.cerex.nl/en/news/who-is-cerex)

CereX BV produces and sells Natural Cereal Extracts. Our in-house know-how and state-of-the-art plant combined with the company’s flexibility result in a top quality product. This way CereX can contribute to both the development and improvement of a product.
As part of Bavaria NV brewery, CereX has centuries of experience in the manufacturing of beverages and semi-finished products. Bavaria has had its own malting plant (Holland Malt) for as long as 90 years, in order to keep a firm grip on the whole chain; from grain to product. The close cooperation between Bavaria and Holland Malt allows CereX to enjoy all the advantages of having a complete control over the production process: from brewery expertise to an in-house R&D department and from soft drinks knowledge to malt extract technology.
Mineral water
Water plays a key role in the production of CereX cereal extracts. The quality and quantity of the water are of great importance for the product - but also for the continued prosperity of CereX. Bavaria’s own laboratory closely guards the quality of our water. Samples are regularly taken and tested for the existence of chemicals and bacteria. Similarly, our deep wells are checked and sampled by an external, independent laboratory. Indeed, the Dutch government itself ensures the quality of our deeper wells by closely monitoring our Natural Mineral Water certification. We are proud of the fact that Bavaria is the only brewery in The Netherlands with officially certified Natural Mineral Water.
(http://www.cerex.nl/en/about-cerex)

In het zuiden van Nederland, in Lieshout, ligt onze mouterij direct aan het drukbevaren Wilhelminakanaal. Vanuit deze mouterij produceren we naast pilsmout ook speciaal-, craft- en distillingmout.
Naast 300 jaar brouwkennis beschikken we over meer dan 100 jaar moutkennis. Begin twintigste eeuw gebruikten we de mout uit onze mouterij alleen voor onze eigen brouwerij. Maar door de groei van onze brouwerij groeide de mouterij mee. In 2004 openden we een tweede mouterij in de Eemshaven (Groningen). De extra moutcapaciteit zorgde ervoor dat mout ook verkocht kon worden aan andere brouwerijen.
Vandaag de dag produceren onze mouterijen ruim 400.000 ton mout van de hoogste kwaliteit brouwgerst. Waarna we het mout exporteren naar brouwerijen en distilleerderijen op alle continenten. Door de uiterst centrale ligging in het hart van de Europese gerstvelden, kunnen we de kwaliteit van onze brouw- en distillingmout jaar in jaar uit garanderen. (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/lieshout.html)

Onze mouterij in de Eemshaven is direct gelegen aan een diepzeehaven. Deze mouterij beschikt over de meest geavanceerde techniek en biedt door de strategische ligging over mondiale mogelijkheden als het gaat om de gerstimport en de export van mout.
Naast 300 jaar brouwkennis beschikken we over meer dan 100 jaar moutkennis. Begin twintigste eeuw gebruikten we de mout uit onze mouterij alleen voor onze eigen brouwerij. Maar door de groei van onze brouwerij groeide de mouterij mee. In 2004 openden we een tweede mouterij in de Eemshaven (Groningen). De extra moutcapaciteit zorgde ervoor dat mout ook verkocht kon worden aan andere brouwerijen.
Vandaag de dag produceren onze mouterijen ruim 400.000 ton mout van de hoogste kwaliteit brouwgerst. Waarna we het exporteren naar brouwerijen en distilleerderijen op alle continenten. Door de uiterst centrale ligging in het hart van de Europese gerstvelden, kunnen we de kwaliteit van onze brouw- en distillingmout jaar in jaar uit garanderen. (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/eemshaven.html)

Habesha
Sinds 2015 te Debre Birhan
Samen met 8.000 lokale aandeelhouders brouwen we in Ethiopië Habesha-bier. Brouwerij Habesha werkt volgens de hoogste standaarden en met nieuwste technologieën. Hier komen premium ingrediënten van Ethiopische grond, zoals gerstemout en hop samen in een fris en fruitig bier.
De historie
In 2015 openden we brouwerij Habesha in Ethiopië. Samen met 8.000 Ethiopische aandeelhouders werd daar het biermerk Habesha geïntroduceerd. Kort na de start nam de verkoop van het nieuwe biermerk een vlucht. De jaarproductie begon met 300.000 hectoliter, maar verdubbelde na het eerste jaar en steeg al snel naar 1,5 miljoen hectoliter. Sindsdien is Habesha het bier dat gedronken wordt door vele trotse Ethiopiërs. (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/habesha.html)

Bierbrouwerij De Koningshoeven
Sinds 1884 te Berkel-Enschot
Subtiel is ze aanwezig rondom de Abdij Onze Lieve Vrouw van bierbrouwerij de Koningshoeven. De geur van hop, gist en mout. Hier wordt onder toezicht van trappistenmonniken sinds 1884 trappistenbier gebrouwen. In stilte en met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Duurzaam en sociaal, vanuit een diepgewortelde overtuiging.
De historie
Eind 19e eeuw vluchtte een kleine groep trappistenmonniken vanuit Frankrijk naar Berkel-Enschot. Daar, in het hart van Brabant, vonden ze een stuk heide met wat hoeven en een schaapskooi. Dit voormalige buitenverblijf van Koning Willem II – de Koningshoeven – omarmden zij als hun nieuwe thuishaven. Ze stichtten er hun klooster en besloten bier te gaan brouwen. Het eerste trappistenklooster van Nederland was een feit. Hier worden onder toezicht van de monniken nog steeds unieke bieren gebrouwen volgens jarenoude, geheime receptuur. Met aandacht, passie en traditioneel vakmanschap. (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/de-koningshoeven.html)

Rodenbach
Sinds 1836 te Roeselare
Rodenbach is het soort brouwerij dat een blijvende indruk achterlaat. Hier dragen gepassioneerde biermeesters zorg voor de perfecte smaak van het bekende ‘Vlaamse roodbruine bier’. Ze werken er aan hun eigen, unieke recepten en brouwen er in 294 eikenhouten foeders uitzonderlijk bier van gemengde gisting. Het resultaat zijn bieren die net even anders zijn dan je verwacht. Verfrissend en intens. Cheers to the unexpected!
De historie
De familie Rodenbach is geen doorsnee familie. De voorouders van de huidige familie namen deel aan de veldtocht van Napoleon in Rusland, schreven het Belgische volkslied en richtten in 1836 brouwerij Rodenbach op. Ondernemend, met een geheel eigen visie op de kwaliteit en karakter van bier. De familie ontwierp een geheel eigen rijpingsproces voor Rodenbach. Onderdeel daarvan zijn de 294 enorme eikenhouten foeders die de rijpingszaal nog steeds sieren, en inmiddels tot ons industrieel erfgoed behoren.  (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/rodenbach.html)

Palm
Sinds 1747 te  Steenhuffel
Tot op de dag van vandaag brouwt Brouwerij Palm zowel hooggistende als laaggistende bieren. Het resultaat is een uitzonderlijke collectie van kwalitatieve bieren met een rijk smakenpallet. Gebrouwen met passie, volgens unieke recepten. Door biermeesters die alles weten van kruiden, hop, fruit en hout in bier. Zij werken dag in dag uit aan een unieke smaakbeleving en authentieke bieren. Al ruim 250 jaar.
De historie
Bier smaakt pas echt lekker als je het verhaal erachter kent. Als je de passie van de brouwer proeft. Je mee laat nemen in de historie van de brouwerij. Met eigen ogen de brouwketels bewondert en de aroma’s opsnuift. Dan ervaar je hoe we het beste uit de natuur halen. Ontdek zelf hoe we de beste ingrediënten en passie voor ons vak samenbrengen met een bezoek aan historische brouwlocatie van Palm en het aangrenzende kasteeldomein Diepensteyn. (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/palm.html)

De Hoorn
Sinds 1736 te Steenhuffel
Uitzonderlijke bieren ontstaan niet zomaar. Die worden geboren uit creatief vakmanschap. Vanuit de passie om te blijven innoveren bouwde brouwerij Palm daarom een nieuwe micro-brouwerij: De Hoorn. Onze biermeesters experimenteren er volop met kruiden, hop, fruit en hout. Ze testen er nieuwe combinaties van gist, hop en manieren om het bier te rijpen. De proefbrouwsels zijn om en nabij de 1.000 liter. Precies de inhoud van de vroegste brouwinstallatie.
(https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/de-hoorn.html)

Bavaria
Sinds 1719 te  Lieshout
Wat zo’n 300 jaar geleden begon in een boerderijtje aan de Kerkdijk in Lieshout (provincie Brabant), groeide uit tot ons internationale familiebedrijf. Dit succes is mede te danken aan de overstap van hooggistend naar laaggistend bier in 1925, onze natuurlijke mineraalwaterbronnen en de eigen mouterij. Hierdoor heeft deze brouwerij vrijwel de gehele keten in eigen beheer.
De historie
Onze Bavaria brouwerij is een van de oudste brouwerijen van Nederland. In 1719 werd brouwerij ‘De Kerkdijk’ voor het eerst vermeld. De familie Moorees brouwde daar op kleine schaal ambachtelijk bier. Eén van de dochters trouwde met ene Swinkels. Hun nakomelingen namen in 1764 de brouwerij over. Sindsdien zijn de brouwerij en de naam Swinkels onlosmakelijk aan elkaar verbonden. (https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/brouwerijen-mouterijen/bavaria.html)

Al 7 generaties bier volgens uniek familierecept
Onder leiding van de familie Swinkels brouwt men in de brouwerij van Bavaria te Lieshout (Brabant) al 7 generaties bier volgens een uniek familierecept. Zo waarborgt de brouwer al sinds 1719 de beste kwaliteit. Pure ingrediënten zijn de basis voor kwaliteit en daarom wordt Bavaria gebrouwen van natuurlijk mineraalwater en vermout Bavaria zijn eigen gerst. (https://nl.bavaria.com/nl/nl/over-ons.html)

Geschiedenis
In 1719 werd voor het eerst melding gemaakt van brouwerij ‘De Kerkdijk’ in Lieshout. De familie Moorees brouwde daar op kleine schaal ambachtelijk bier. Waarschijnlijk al vanaf 1680. Eén van de dochters trouwde met ene Swinkels. Hun afstammelingen namen in 1764 de brouwerij over.
Waar kleinschalige brouwerijen meer en meer het veld moesten ruimen, wist de familie Swinkels zich staande te houden. Dit lukte door steeds weer in te spelen op veranderingen in de markt. Zo besloten de gebroeders Swinkels in 1925 om over te stappen naar laaggistend bier (pilsener). Dit ondanks dat het in die tijd gebruikelijker was om hooggistend bier te brouwen. Een mijlpaal die de brouwerij uiteindelijk klaarstoomde voor de toekomst. (https://nl.bavaria.com/nl/nl/over-ons.html)

Familiebedrijf
Vanaf 1773 is de brouwerij onafgebroken in het bezit gebleven van de familie Swinkels. Vanaf het voorjaar van 2014 bestaat de directie van Bavaria geheel uit leden van de 7e generatie. Inclusief de bekende voorouders is het bedrijf reeds tien generaties familiebezit en daarmee een van de oudste Nederlandse familiebedrijven. (https://nl.bavaria.com/nl/nl/over-ons.html)

Kwaliteit
Bavaria wist in de loop der jaren met verschillende productintroducties leidende posities te verwerven in nichemarkten. Als grondlegger van het enige echte alcoholvrije bier heeft Bavaria een sterke positie op kunnen bouwen. Zowel in Nederland als in andere delen van de wereld. Zo exporteerde Bavaria in 1978 het eerste alcoholvrij bier naar het Midden-Oosten. Niet in de laatste plaats vanwege de religieuze achtergrond in die regio. In 2010 introduceerde Bavaria het eerste alcoholvrije witbier op de Nederlandse markt. Daarmee werd de tot dan toe stagnerende alcoholvrijmarkt weer nieuw leven ingeblazen. (https://nl.bavaria.com/nl/nl/over-ons.html)

Feiten Bavaria N.V.
Grootste onafhankelijke brouwerij van Nederland
Eén van de oudste familiebedrijven in Nederland
100% familiebedrijf
Inmiddels staat de 7e generatie van de familie Swinkels aan het roer
Jaarlijkse productie: meer dan 7 miljoen hectoliter bier
Zo'n twee derde is bestemd voor export naar ruim 130 landen
Ruim 1.400 medewerkers wereldwijd
Bavaria beschikt over natuurlijk mineraalwater uit eigen bron
(https://nl.bavaria.com/nl/nl/over-ons.html)

Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria N.V.) is een Nederlands familiebedrijf uit Noord-Brabant dat actief is in de bier- en frisdranksector. Het bedrijf heeft een omzet van 659 miljoen euro per jaar. Het concern verkoopt bier onder meerdere merknamen, waaronder Bavaria, Swinckels', La Trappe, Palm, Hollandia, Rodenbach en Steenbrugge. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lieshout en er zijn nevenvestigingen in meer dan tien landen.
Swinkels Family Brewers is het op een na grootste brouwerijbedrijf van Nederland en een van de grootste producenten van mout in Europa. Van de omzet komt een derde uit eigen land en twee derde uit ruim 130 landen buiten Nederland. Binnen Europa dragen vooral Frankrijk, België en Italië bij aan de omzet. Ruim een kwart van de omzet wordt behaald buiten Europa, waarvan een groot deel in Ethiopië.
Structuur
Tot 11 juni 2018 opereerde het bedrijf onder de naam Bavaria N.V. Tot de holdingmaatschappij, Swinkels Family Brewers Holding N.V., behoren onder andere Bavaria N.V., Holland Malt BV en Palm NV. De holding produceert samen met 8.000 lokale aandeelhouders bier in Ethiopië en werkt sinds 1999 nauw samen met Bierbrouwerij De Koningshoeven en sinds 2016 met brouwerij De Molen.[1]
Producten
Swinkels Family Brewers produceert en verkoopt bier, mout en frisdrank.
Bier
De onderneming brouwt naast alcoholhoudend bier ook alcoholvrij bier met 0,0% alcohol. Ongeveer 9 procent van de totale bierproductie bestaat uit alcoholvrij en laagalcoholisch bier (minder dan 3,5%). Swinkels Family Brewers exploiteert zes eigen brouwerijen: Brouwerij Bavaria in Lieshout, Bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot, Brouwerij de Hoorn en Brouwerij Palm in Steenhuffel, Brouwerij Rodenbach in Roeselare en Brouwerij Habesha in Debre Berhan (Ethiopie). Deze brouwerijen produceerden in 2017 ruim 7,5 miljoen hectoliter bier. In vijf landen wordt bier gebrouwen onder licentie. Het aandeel van bier in de omzet van 2017 is 79 procent. De bijdrage aan de omzet uit bierlicenties bedraagt een extra 1 procent.[1]
Mout
Swinkels Family Brewers heeft mouterijen in Lieshout en in de Eemshaven. De totale productiecapaciteit is 300.000 ton mout per jaar. De brouwgerst koopt het bedrijf in bij boeren in Frankrijk, Duitsland, de VS en Nederland. Een derde van de productie is bestemd voor eigen gebruik, een derde wordt geëxporteerd binnen Europa en een derde gaat naar landen buiten Europa, met name naar Latijns Amerika, Zuid-Amerika en Japan. In 2017 is begonnen met de bouw van twee extra mouttorens waarmee de capaciteit met 50 procent wordt uitgebreid. De verkoop van mout aan derden draagt voor 13 procent bij aan de omzet van Swinkels Family Brewers.[1]
Frisdrank
Swinkels Family Brewers produceert in Lieshout jaarlijks circa 830.000 hectoliter frisdrank, waarvan ongeveer 95 procent onder private label. De frisdrankactiviteiten maken 7 procent van de omzet uit.[1] (https://nl.wikipedia.org/wiki/Swinkels_Family_Brewers)

Geschiedenis
Ontstaan
De oudst bekende documenten omtrent deze onderneming dateren uit 1680. Ze betreffen een brouwerij die gelegen was aan de Kerkdijk; eigenaar was Dirk Vereijken. Lieshout telde op dat moment drie inwoners die kleinschalig het brouwersambacht uitoefenden en in hun boerderij een herberg dreven. De brouwerij aan de Kerkdijk had de grootste brouwketel van het dorp. De oudst bekende peiling is die van 20 augustus 1691. De ketel mat toen volgens de maat van 's-Hertogenbosch twaalff ende een halff tonne nat. De Bossche maat "1 ton natte waar" uit die tijd komt ongeveer overeen met 160 liter. De ketel aan de Kerkdijk had dus een inhoud van ongeveer 2000 liter of, in de hedendaagse maat voor grote hoeveelheden bier, 20 hectoliter.
Na het overlijden van Dirk Vereijken (1684) en zijn vrouw Jenneken Maes (1690) zette hun schoonzoon Hendrik van Moorsel de brouwerij voort. Hendrik van Moorsel, een brouwerszoon uit Lierop, was in 1679 getrouwd met Josina Vereijken. Hij overleed in 1715, zijn vrouw Josina in 1719. Bij de boedelscheiding in 1720 werd de brouwerij bij loting toegedeeld aan hun dochter Helena.
Helena van Moorsel trouwde in 1730 met herbergier Laurens Moorrees. Moorrees is ten onrechte lange tijd beschouwd als oprichter van de brouwerij aan de Kerkdijk.[noot 1] Hij overleed vier jaar na het huwelijk. Dochter Brigitta Moorrees trouwde in 1764 met Ambrosius Swinkels. Helena van Moorsel bleef de brouwerij leiden tot haar dood in 1773. Daarna nam Ambrosius Swinkels de leiding over van de brouwerij aan de Kerkdijk, op dat moment de enig overgebleven brouwerij in Lieshout.[5]
Familiebezit
Vanaf 1773 is de brouwerij onafgebroken in het bezit gebleven van de familie Swinkels. Vanaf voorjaar 2014 bestaat de directie geheel uit leden van de zevende generatie. Inclusief de bekende voorouders is het bedrijf reeds tien generaties familiebezit en daarmee een van de oudste Nederlandse familiebedrijven.[noot 2]
Gedurende eeuwen produceerde het bedrijf alleen voor lokaal gebruik, het bier had een korte bewaartijd en er waren nauwelijks transportmogelijkheden. Toen in de loop van de tijd dranken als koffie en thee beschikbaar kwamen daalde het biergebruik. Vele kleinschalige brouwerijen werden gesloten, maar de brouwerij aan de Kerkdijk bleef met wisselend succes in gebruik. In 1904 had brouwerij De Kerkdijk drie man personeel, het was een van de kleinere ondernemingen in Lieshout.[7]
De grondstoffenschaarste tijdens de Eerste Wereldoorlog noodzaakte tot een verdere concentratie van brouwerijen. Met de openstelling van het Wilhelminakanaal in 1923 verkreeg de brouwerij extra aan- en afvoerwegen en daarmee nieuwe groeimogelijkheden.[noot 3] In 1925 richtten de drie gebroeders Frans, Piet en Jan van de vierde generatie Swinkels de firma Gebroeders Swinkels op. Het brouwhuis verhuisde van de oude locatie aan de Kerkdijk naar een nieuw gebouwde brouwerij, die de naam Bavaria aannam. Deze naam is een verwijzing naar het 'Beiersch bier', zoals ondergistend of pilsener bier toen vaak werd genoemd. De specialisering in pilsener bleek een groot voordeel te zijn toen in 1926 het Bierbesluit van kracht werd. In dit besluit werd voor het eerst wettelijk vastgelegd aan welke receptuureisen bier in Nederland diende te voldoen.
Geleidelijk aan vergrootte het bedrijf zijn afzetgebied, eerst binnen Noord-Brabant, later ook buiten deze provincie, waarbij men afspraken maakte met kasteleins. Sinds 1940 beschikt de firma over een eigen mouterij, die ook aan andere brouwers levert. De brouwerij groeide snel, maar de omzet stortte in gedurende en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Daarna trad weer herstel in. In 1955 breidde het bedrijf het assortiment uit met frisdrank onder de naam 3ES, een verwijzing naar de drie gebroeders Swinkels die op dat moment de directie vormden. In de jaren zeventig begon de brouwerij alcoholvrij bier te produceren, dat vooral in islamitische landen zeer veel wordt verkocht. In 1982 sloot de firma een licentieovereenkomst met de Dr Pepper Company. Dertien jaar later werd die overeenkomst opgezegd door Cadbury Schweppes, inmiddels eigenaar van Dr Pepper. Daarop introduceerde het bedrijf per 1 januari 1996 een imitatie van de frisdrank onder de naam Dr Foots. Vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw steeg de productiecapaciteit van de brouwerij zeer snel. In 2015 werd in Ethiopië de Habesha-brouwerij in gebruik genomen.[8]
Ethiopië
Met Habesha wil Swinkels Family Brewers profiteren van het groeipotentieel van Afrika. Per hoofd van de bevolking drinken de ruim negentig miljoen inwoners van Ethiopië nu 4 à 5 liter bier per jaar. Ter vergelijking: in Nederland ligt dit ruim 10 keer zo hoog.[8] De eerste contacten tussen Habesha en Swinkels Family Brewers dateren van 2011. Zo’n achtduizend lokale boeren wilden een eigen brouwerij stichten. Swinkels Family Brewers bracht de kennis in en met een investering van 50 miljoen euro is een nieuwe brouwerij gebouwd in de stad Debre Birhan, zo'n 120 kilometer van Addis Abeba.[8] Swinkels Family Brewers is voor 61 procent eigenaar van Habesha, dat in 2015 gestart is met 100 medewerkers en een brouwcapaciteit van ruim 300.000 hectoliter per jaar.[8] De start was succesvol en in 2016 is de productiecapaciteit verhoogd tot 750.000 hectoliter.[9]
Overnames en samenwerkingen
In 1987 nam het concern de Exportmouterij Nederland te Wageningen over.[10] In 2003 richtte de Lieshoutse brouwerij samen met Agrifirm de firma Holland Malt op. De partners investeerden in totaal 55 miljoen euro in een nieuwe moutfabriek met bijbehorende graansilo's in de Eemshaven. Medio 2006 werd de fabriek officieel in gebruik genomen en verhuisde Exportmouterij Nederland daarheen. De fabriek heeft een capaciteit van 165.000 ton wat overeenkomt met een jaaromzet van ongeveer 100 miljoen euro.[11][12] In november 2014 heeft Agrifirm zijn belang van 43 procent in Holland Malt verkocht aan de familie Swinkels. De bierbrouwer had al de overige 57 procent van de mouterij in handen en is dus volledig eigenaar van het bedrijf.[13]
Een andere overname was die in 1996 van de Oirschotse Brouwerij De Kroon, opgericht in 1627. De nieuwe eigenaar bracht de productie van speciaal- en seizoenbieren over van Lieshout naar de beter geschikte kleinere brouwketels van De Kroon. In 2000 sloot de nieuwe eigenaar de brouwerij in Oirschot in het kader van verdere concentratie van biersoorten die in kleinere hoeveelheden gebrouwen worden.[14]
In 1999 sloot Bavaria een samenwerkingsovereenkomst met bierbrouwerij de Schaapskooi van Abdij Koningshoeven te Berkel-Enschot. Bavaria nam de dagelijkse activiteiten over van de brouwerij van het trappistenbier La Trappe. Het merk La Trappe en de gebouwen van de brouwerij werden buiten de overeenkomst gehouden en zijn nog steeds eigendom van de abdij. Aanvankelijk verbood de Internationale Vereniging Trappist het voeren van het logo "authentic Trappist product". In 2005 werd dit verbod opgeheven, nadat de samenwerkingsovereenkomst was herzien. De zeggenschap van de abdijgemeenschap werd duidelijker gemarkeerd en de herkomst van de La Trappe-bieren werd beter gewaarborgd dan voorheen.[15] De brouwerij uit Berkel-Enschot opereert officieel onder de naam Bierbrouwerij De Koningshoeven BV. In 2000 concentreerde Bavaria de productie van alle speciaal- en seizoenbieren in Berkel-Enschot.[16]
In 1999 nam Bavaria frisdrankenproducent Herschi te Hoensbroek over van Hero.[17] Dit merk werd, tezamen met de productiefaciliteiten, in 2008 verkocht aan Refresco.
In april 2016 nam Bavaria een aandeel van 35 % in brouwerij de Molen in Bodegraven. Door deze transactie kan de brouwer van speciaalbieren uit 2004 gebruikmaken van het distributiebetwerk van Bavaria.[18]
Op 10 mei 2016 werd bekendgemaakt dat Bavaria N.V. een meerderheidsbelang heeft genomen in de Belgische Brouwerij Palm.[19] Bavaria koopt in eerste instantie 60% van de aandelen en zal dit uitbreiden naar 100% in 2021.[20] Door de overname verstevigt Bavaria zijn positie in de markt van speciaalbieren en krijgt bovendien toegang tot Belgische retail en horeca. Palm, dat zo'n 1 miljoen hectoliter bier per jaar brouwt, blijft als Belgisch bedrijf bestaan en houdt een Belgische directie. In de raad van toezicht krijgt Bavaria twee zetels; deze worden bezet door de voorzitter van de directie en de financieel directeur.[20]
In vervolg op de overname van Palm kocht Bavaria in november 2016 de firma Latis Imports, een importeur van Belgisch speciaalbier in de Verenigde Staten.[21] Het aanbod van Latis Imports dat onder meer al bestond uit de merken Palm, Rodenbach en Steenbrugge wordt uitgebreid met merken van Bavaria, zoals Hollandia en Claro. Bavaria versterkt met deze acquisitie zijn positie in de grote, maar moeilijk toegankelijke Amerikaanse markt.
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Swinkels_Family_Brewers)

Procedures over merknaam en slogan
Merknaam
Vanaf 2001 streeft de Beierse Brouwersbond naar een verbod op het gebruik van de merknaam Bavaria door de Lieshoutse brouwer. In de Europese Unie beroept de bond zich daarbij op de verordening "beschermde geografische aanduiding", afgekort BGA. Overeenkomstig deze verordening zou de naam Bavaria voorbehouden zijn aan producenten uit de Duitse deelstaat Beieren, die in het Engels en in het Latijn "Bavaria" heet. Volgens de brouwerij is een verbod in strijd met de regelgeving: de BGA "Bayerisches Bier" is door de EU vastgelegd in 2001, toen de brouwerij zijn merknaam reeds in de lidstaten had laten inschrijven.
Het Europees Hof van Justitie deed op 2 juli 2009 in deze kwestie uitspraak. De Beierse brouwers werden in het gelijk gesteld wat betreft hun eis dat Beiers Bier een BGA product is dat niet in andere gebieden geproduceerd mag worden. Het hof stelde echter ook dat wanneer een bedrijf zijn merknaam tijdig en te goeder trouw wettelijk heeft vastgelegd, dit niet zou moeten betekenen dat het bedrijf die naam moet opgeven. Volgens het hof is het aan de nationale rechters om de registratie in hun land te toetsen.[22]
De Bayerischer Brauerbund heeft aansluitend in verscheidene landen rechtszaken aangespannen tegen Swinkels Family Brewers. In bijna alle gevallen hebben rechters geoordeeld dat Bavaria de merknaam in hun land mag gebruiken. Alleen in Duitsland werd het gebruik van de naam verboden. Swinkels Family Brewers verloor verschillende beroepszaken bij gerechtelijke instanties in deelstaten en uiteindelijk in november 2013 ook bij het Duitse federale gerechtshof in Karlruhe. Daarop heeft Swinkels Family Brewers de zaak voorgelegd aan het grondwettelijk hof van Duitsland.[23]
Wat landen buiten de EU betreft, ook in Australië heeft de rechter het verzoek van de Beierse Brouwersbond afgewezen.[24]
Slogan
Het gerechtshof in Den Haag heeft op 19 juli 2016 bepaald dat Swinkels Family Brewers niet het alleenrecht heeft op de slogan Zo. Nu eerst. De slogan werd ook gebruikt door een internetbedrijf. Swinkels Family Brewers spande een kort geding aan om het alleenrecht op te eisen dat het op 16 maart 2016 won. Het bedrijf ging tegen deze uitspraak met succes in hoger beroep.[25]
Op 14 november 2016 maakte Swinkels Family Brewers bekend dat het wereldwijd een nieuwe slogan gaat voeren: Welcome to the family.[26] De tekst bij de Engelse leuze wordt in niet-Engelstalige markten aangepast aan de lokale taal. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Swinkels_Family_Brewers)


Onderscheiden
Swinckels onderscheidt zich van andere pilseners door alleen gebruik te maken van de beste verse ingrediënten. Er wordt gebruik gemaakt van zuiver mineraalwater met een blend van de beste gerstemoutsoorten en zorgvuldig geselecteerde cascades hop uit de Amerikaanse Yakima-vallei.
Omdat Swinckels, in tegenstelling tot andere pilseners, niet gepasteuriseerd is gaat er niets van de verse smaak verloren. Wel zorgt dit ervoor dat het pils maximaal vier maanden houdbaar is.
Familie Swinkels
Het bier is vernoemd naar de familie Swinkels, de brouwersfamilie van Bavaria. Zij brouwen al 7 generaties lang sinds 1680 bier in Lieshout.
De familie wil met Swinkels, bier laten proeven zoals de brouwer dat dagelijks proeft; vers en vol van smaak.
De naam Swinckels met een 'C' ertussen komt van de eerste generatie van de brouwersfamilie.
Speciale behandeling
Swinckels wordt gekoeld gebrouwen, opgeslagen en vervoerd. Dit zorgt ervoor dat het bier permanent en voortdurend koel is waardoor het zijn unieke, volle smaak bewaart.
Verkooppunten
Voorlopig is Swinckels alleen verkrijgbaar bij geselecteerde horeca. Kijk op de website voor alle verkooppunten van de superieure pilsener.
Retail
In maart 2017 is Swinckels' Pilsener ook beschikbaar geworden in de retail. (https://www.biernet.nl/bier/merken/swinckels)

Viewing all articles
Browse latest Browse all 1692